Informatijada BOŽO TEŽAK 2013, prijave počinju u ponedjeljak 7.1.

Informatijada BOŽO TEŽAK 2013, prijave počinju u ponedjeljak 7.1.

04.01.2013.

PRIJAVE POČINJU U PONEDJELJAK, 7.1.2013. Spisak prijavljenika vas do tada čeka prazan, a najavu pogledajte u 8:49 na HRT u emisiji Dobro jutro Hrvatska!

TKO PROBIJE ZAŠTITU I PRIJAVI SE OVDJE ZA VRIJEME EMISIJE DOBIT ĆE POKLON MAJICE! (podijeljeno smiley)

ZG. Informatijada je višedjelno natjecanje koje sastavljeno od četiri programerske lige za različite uzraste koje se paralelno odvijaju u šest kola: :Logo liga za kadete, za osnovnoškolce, učenike od 5.-8., i mlađe, C++/BASIC/Pascal liga za kadete, za osnovno školce, učenike od 5.-8., i mlađei MASTERS liga za juniore, za srednjoškolce.

Šlag na torti je MINI VIJUGA, liga za učenike nižih razreda osnovnih škola, uključujući i vrtićku djecu. Najmlađi imaju još jednu posebnu pažnju pa se svaka natjecateljska godina negdje uoči Božića završi njima u čast s Malom programerskom olimpijadom.

Sva natjecanja su otvorena, i na njima su osim zagrepčana prošlih godina sudjelovali i daroviti učenici iz Zaprešića, Vrbovca, Popovače, Slavonskog Broda, Zadra, Pule, Našica, Požege, Križa, Pregrade, Varaždina.

Natjecanja za profesore, tzv. PROFA KUP,  koja se povremeno održavaju su spremna, a nadamo se i skorom povratku smotre informatičkog stvaralaštva.

Ovo naše natjecanje kojeg od milja zovemo „BOŽO“ jedino je svjetsko programersko natjecanje koje objedinjuje sve uzraste, od prvašića i predškolaca do maturanata. Četiri paralelne lige u šest kola od siječnja do lipnja s ukupno preko 250 zadataka godišnje.

Pred nama je već deseta sezona natjecanja.

Stoga vas molimo da se prijavljujete, jasno u odgovarajuće lige, a posebno pazite da unosite točne podatke o mentoru, osobi ili osobama koje su vas stvarno pripremale za natjecanje, a ne tko vam se kao predmetni nastavnik ili programski voditelj sviđa.

Od ove jubilarne godine uvodimo inovacije i želimo ga učiniti zanimljivijim za TV medije, ali detalje još ne možemo otkrivati, a  najbolji natjecatelji će začas dočekati kolovoz i već 14. po redu ljetne kampove za poticanje darovitosti na Silbi.

PRIJAVE POČINJU U PONEDJELJAK, 7.1.2013. Volimo vas!

A. Srednjoškolci, liga za juniore

Prijave MASTERS

B. Osnovnoškolci, lige za kadete i miniće

Prijave LOGO

Prijave C++/BASIC/Pascal

Prijave Minići

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.