Programerska liga MINI VIJUG@ 2011, lige za miniće

Programerska liga MINI VIJUG@ 2011, lige za miniće

27.12.2010.

Od 2007. godine, međunarodne godine posvećene stotoj obljetnici rođenja Bože Težaka, svojevrsnog utemeljitelja hrvatske informacijske znanosti, sva naša ustaljena natjecanja u programiranju za učenike i učitelje/profesore, te smotre informatičkog stvaralaštva školske djece i mladeži, objedinjena su u Zagrebačku INFORMATIJADU Božo Težak. Već osmu po redu INFORMATIJADU sačinjavaju natjecanja u programiranju za ukupno četiri grupe kadeta i dvije grupe juniora, kao iza dvije grupe minića, učenika nižih razreda osnovnih škola. Među njima, tu je i Programerska vijuga, liga za miniće.

Evo rasporeda u ligama za miniće.

Prvo kolo održat će se 22.1., drugo kolo 19.2., a treće kolo bit će 5.3. na isti dan kad i HONI, ali u prilagođenoj satnici. Četvrto i peto kolo održat će se predvidivo 2. travnja i 23.4. ili  6. svibnja. Minići će svoje lige po običaju završiti krajem godine, zajedno sa 5. MALOM Olimpijadom ten a taj način označit kraj ZG.INFORMATIJADE.

Sva natjecanja će se odvijati prema satnici koja će, sa svim drugim detaljnim obavijestima uključujući raspored natjecatelja po učionicama i natjecateljskim brojevima, biti objavljena na web stranicama Saveza najkasnije dva dana prije svakog pojedinačnog kola.Natjecanje će se ove godine održavati subotom koristeći računalne učionice ZRSa, osobito one na Hrgovićima i Dotršćini, ili škola s najboljim rezultatima u informatici, ali i online način rada s udaljenih lokacija i putem interneta. Posebno napominjemo da se učenici mogu i ove godine, a u slučaju nemogućnosti prijavljivanja na drugi način, za ovo natjecanje prijaviti i putem klubova i informatičkih udruga, ili samostalno u dogovoru s roditeljima i stvarnim mentorima.

Sve prijave se već vrše putem Interneta s web stranice saveza, a zaključuju se 20.1. u 20:00 sati.

Minići sretno!

Prijave Minići

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.