{article}
O UDRUGAMA ČLANICAMA SAVEZA

Osnovna zadaća Saveza u svim proteklim godinama, uz provedbu prihvaćenih programa, bila je i poticanje stvaranja svojevrsnog prstena kvalitetnih aktivnih udruga privlačenjem pojedinaca, koji su kao strukovno i društveno zainteresirane osobe, na zapažen način ostvarivali rezultate ili provodili programske sadržaje Saveza unutar svojeg prirodnog područja interesa.

Cilj je bio stvoriti jasnu i prepoznatljivu ponudu lepeze raznovrsnih programa, a čiju bi provedbu kao sasvim prirodan rezultat procesa postupno preuzimale vrijedne udruge s aktivnim i sposobnim mlađim članstvom.

To je i učinjeno, djelatnost Saveza je profilirana s ukupno desetak novih temeljnih informatičkih udruga vrlo jasnog područja djelovanja, a jedna izuzetna udruga (GENESIS) nažalost se bila ugasila.

U godinama koje dolaze, gledajući prvenstveno stvarnu aktivnost i društveni potencijal udruga, ali i uvažavajući ukupnu gospodarsku situaciju i stanje javnih financija, broj temeljnih udruga će se pokušati racionalizirati na mjestima prirodnih programskih preklapanja, a broj temeljnih udruga s trinaest svesti na maksimalno deset.

Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.