LJETNI KAMPOVI Božo Težak 2010 ZAVRŠENI

LJETNI KAMPOVI Božo Težak 2010 ZAVRŠENI

02.09.2010.

Završeni su ovogodišnji, već jedanaesti po redu kampovi za poticanje darovitosti Božo Težak.

I ove su godine kampovi su održani na otoku Silbi u omladinskom kampu "MIRTA" ZŠS-a, a okupili su više od 110 sudionika.

U dva termina iza blagdana Velike Gospe okupili su se mladi daroviti zagrepčani na programima poticanja darovitosti u programiranju te stvaralštvu. Učitelji informatike i njihovi kolege neinformatičari pridružili su se učenicima nižih razreda u kampu za poticanje rane darovitosti i multimedije.

Recesijska godina zahtjevala je određene restrikcije i u broju ponuđenih programa, voditelja, ali i polaznika što se nije odrazilo na kvalitetu rada.  Čak štoviše, polaznicima su ove godine ponuđeni i posve novi natjecateljski programi.

Uvedena su natjecanja "BOŽO u kampu" sastavljena od dvije lige za kadete i jedne za juniore, a u trajanju od pet kola u prvom terminu i dvije lige za kadete VEKLI BODUL u trajanju od dva kola te liga MINI BODUL u trajanju od tri kola u drugom terminu. Osim toga uvedeno je i natjecanje "BOŽO trener", u sklopu kojeg su održane lige PARALEL SLALOM i SAMSON PROTIV SEBESON u kojem je RAZUM po prvi put pobijedio RAZUMA. Oba natjecanja imala su 12 kola, tako da su se natjecatelji  "borili" dvaput dnevno.

I ove godine polaznici su imali nekoliko zanimljivih dopunskih programa. Osobito su se istakli FOTO BOŽO, potraga za Silbenskim foto znamenitostima, zatim radionica PROdizajn na kojoj je osmišljen dizajn u kojem će uskoro zasjati naše web stranice te radionica drevne igre GO.

Na radionicama glazbe povodom 30 godina odlaska našeg Bože Težaka, obrađena je pjesma "100 godina BOŽE", a na radionicama filma dovršena je montaža filma posvećena 15-toj obljetnici naše velike i neponovljive vojno redarstvene oslobodilačke OLUJE.

Osim toga polaznici su se zabavili izradom svoje inačice spota MI PLEŠEMO, pri čemu su briljirale trbušne plesačice Hrcko i Karlek te uspavana roza ljepotica Starkelja, a malci u drugom terminu uživali su u ORIGAMIju i radionici digitalne elektonike u borovoj šumici..

Ovogodišnje kampove vodio je voditeljski tim sastavljen od programskih voditelja, pedagoga, psihologa i organizatora, a bilo je i specifičnog nadzora provedbe programa. Da bi sve funkcioniralo kako treba osobito je skrbio glavni organizacijski tim na čelu s Gordanom Jurkovićem, Ndoc Deda i Nikola Kičić, pri čemu je srednjiwink obavio i važne poslove nadzora i brige o kvaliteti provođenih programa.

Silbljanski tajni šerif je i ove godine izgleda opravdao povjerenje i sačuvao značku!

 

OLUJA U MINIJATURI - uskoro

MI PLEŠEMO - uskoro

P.S.

Vidimo se dogodine, ako bude ikako moguće.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.