Ljetna liga C++ 2014 je završena

Ljetna liga C++ 2014 je završena

01.08.2014.

Dvadesetak neumornih mladih programera brusilo je svoje vještine i znanja na Ljetnoj ligi C++ za osnovce održanoj putem Interneta od  22 do 31. srpnja. Odlični zadaci i isto takav odgovor natjecatelja.

Osim učenika osnovnih škola u natjecanju su mogli sudjelovali izvan konkurencije i srednjoškolci. Apsolutnu pobjedu u konkurenciji osnovaca odnio je Dominik Fistrić, a izvan konkurencije Marko Prološčić iz Našica, novopečeni srednjoškolac, koji je iskoristio Vilimovo rođendansko slavlje te ga u zadnjem kolu pretekao za "šnitu torte".

Pobjede po razredima odnijeli su Dominik Fistrić, Antonio Lukić, Krešimir Nežmah i Dorijan Lendva. Dorijan Lendvaj  je ujedno, kao najmlađi među njima koji jedva čeka jesen i 5. razred, kako bi nakon dvogodišnjeg izbivanja s državnih natjecanja (zbog nerazumnih odluka AZOO i  MZOS) pokazao svoje znanje u i sklopu školskog sustava RH, napravio drugi najbolji razultat u apsolutnoj konkurenciji.

Posebnu pažnju zaslužio je i Leon Stjepan Uroić, koji napreduje velikim koracima. Bravo Leone!

U "konkurenciji obitelji" najbolji su po običaju bili Lendvajevi, a među djevojkama, iako izvan konkurencije, Ana Crnković iz Karlovca.

Čestitke vrijednoj Popovači, svim pobjednicima, a posebno Dorijanu Lendvaju. Vidimo se uskoro na Silbi.

REZULTATI

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.