PISMA DRŽAVNOM POVJERENSTVU uoči sjednice 18.4.

PISMA DRŽAVNOM POVJERENSTVU uoči sjednice 18.4.

22.02.2006.

Na poticaj Relje Medića, višegodišnjeg stručnog suradnika saveza te autora zadataka na Kupu Božo Težak od 2004 do dans, odlučili smo unaprijediti natjecateljsko okruženje naših natjecatelja. Prelazak s PC LOGA na MSW/FMS LOGO dogodio se po naređenjusmileyu roku jednog skraćenog vikenda kada su učenici dobili zadatak svoj zadatkovni materijal s tekućeg kola nakodirati u MSW/FMS LOGU.
I uspjeli, pa odmah i prešli na novi alat.   Stoga smo se odlučili ove promjene i unapredbe koje ništa ne koštaju i ništa ne ugrožavaju, predložiti i Državnom povjerenstvu. 
 
Evo pisma:
 
 
                   ŽUPANIJSKO POVJERENSTVO
           ZA PRIPREMU I PROVEDBU NATJECANJA
                       UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA
                  IZ INFORMATIKE-RAČUNALSTVA
-                              - GRAD ZAGREB -
 
KLASA: 602-01/05-01/238
URBROJ: 251-10-03/NJ-05-2-5
Zagreb, 22. veljače 2006.
 

                Poštovani,

                Tijekom proteklih nekoliko mjeseci približno dvadesetak darovitih mladih natjecatelja u programskom jeziku LOGO učinilo je vrijedan napor kako bi iz okruženja PC LOGO prešli u, prema mišljenju njihovih mentora, natjecateljski naprednije okruženje MSW LOGA.

                Prilikom prelaska u novo okruženje susreli su se sa činjenicom postojanja nove, neznatno naprednije inačice MSW LOGA pod nazivom FMSLogo.

                Svi daroviti natjecatelji ovaj jezik koristili su u prva dva kola zagrebačkog natjecanja KUP BOŽO TEŽAK 2006. te su kao i njihovi mentori zainteresirani i za njegovo korištenje na predstojećem županijskom natjecanju.

                Temeljem narečenog molim vas da kontaktirate odgovornu stručnu osobu u državnom povjerenstvu za provedbu natjecanja u LOGU poradi primjene poboljšane verzije programskog jezika MSW LOGO (MSW/FMS ili FMSLogo), na predstojećem županijskom natjecanju u Gradu Zagrebu.

                U privitku vam dostavljamo MSW LOGO i MSW/FMS LOGO (FMSLogo)

                S poštivanjem,

 

                                                                                                                             PREDSJEDNIK POVJERENSTVA

                                                                                                                                     Zdravko Škokić, dipl. ing.

Privitak:

–     CD (MSW, MSW/FMS ili FMSLogo)

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.