Održana još dva kola programerske lige MINI VIJUG@ 2012

Održana još dva kola programerske lige MINI VIJUG@ 2012

19.06.2012.

Učenici prvih i drugih razreda (minići A) i njihovi malostariji prijatelji, učenici trećih i četvrtih razreda osnovne škola (minići B) odradili su još dva kola svoje programerske lige MINI VIJUG@. Već sedam sezona učenici razredne nastave imaju svoje programerske lige i ljetne kampove Ljeto s vijugom. Jedan od najbolji načina za oticanje rane darovitosti u programiranju svakako su male radionice za napredne Prgramerska vijuga i prilike za natjecanje. Svake godine poneki mlađi natjecatelj dobije priliku nadmetati se i sa starijima, a ove godine ta čast pripala je Dorijanu Lendvaju iz Popovače, još uvijek nepriznatom ovogodišnjem državnom prvaku iz Primoštena. Nakon četvrtog kola vidljivo je da se svi jako trude i da napreduju, a za šest sedam godina moglo bi tu biti i novih hrvatskih reprezentativaca, ne samo po obilježjima na rukama, negi i postvarnoj kvaliteti. Ne zaboravimo da ove godine u ligi imamo dva stvarna državna prvaka (Ivana Jambrešića i Dorijana Lendvaja) koji nisu ništa krivi što organizatori nisu znali napraviti propisne ljestvice poretka.

Uz napomenu da se posljednja dva kola planiraju početkom rujna, a MINI MASTERS, kao i svake godine, uoči Božića, nastavite s radionicama!

Pogledajmo rezultate nako 4. kola: mini A        mini B .

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.