ZIMSKI KAMP, Sljeme i Novi Vinodolski 2003

ZIMSKI KAMP, Sljeme i Novi Vinodolski 2003

01.02.2003.

U suradnji s Crvenim križom Zagreb provedeni su programi zimovanja s organiziranom skrbi o darovitim pojedincima, sudionicima prošlogodišnjeg ili kandidatima za ovogodišnja natjecanja u informatici. Savez i udruga «Božo Težak» organizirala je zimovanje i pripreme za darovite osmoškolce. U ovom programu u osnovi i pretežito stariji i iskusniji natjecatelji pomažu mladima i darovitim kolegama, a svi zajedno uče pocetnike osnovama informatike. Svojim praktikumima malo je pripomogao i prof. Predrag Brodanac, a svojedobno najbolji hrvatski natjecatelj, a sada student FERa i počasni predsjednik udruge programera «S VIJUGOM» Frane Šarić proširio je polaznicima natjecateljske vidike. Nova znanja u postavljanju algoritama i upotrebi programerskih alata povećat će natjecateljsku sigurnost za ukupno petnaestoro mladih natjecatelja obuhvaćenih ovim programom poticanja darovitosti. Osnovna škola Mate Lovraka posudila je tek nabavljena i neraspakirana nova računala - bez njih ovog programa ne bi bilo. Velika hvala ravnateljici Ivanki Abrlić i super profesorici Ivi Kovačević.


Frane Šarić, Jasmiin Saračević i Predrag Brođanac, a stižemo vam i mi.
"A i ja !" (dometnu Jazz)

"Jao si ga nama!" (Ivan Vučica, Davor Cihlar i Kristijan Burnik)


Daroviti učenici bili su na zimovanju u Novom Vinodolskom i na Sljemenu. Učili su početnike, polaznike programa škole u prirodi zagrebačkog Crvenoga križa osnovama informatike i istodobno, uz pomoć mentora se pripremali za buduća natjecanja i smotre softverskih radova.



Frane Šarić,počasni predsjednik udruge programera S VIJUGOM prenosi bogato
znanje na posve jednostavan način novim generacijama


Jasmin Saračević - zvani "Jazz", tajnik udruge BOŽO TEŽAK, kojoj je jedna od osnovnih zadaća skrb o darovitim pojedincima, učenicima osnovnih škola obišao je polaznike škole.


Sad ću ja provjeriti što se stvarno "gore" događa.
(Neumorni RIK - Rikard Dimić )


Tata i mama ne brinite, unatoč velikom snijegu mi smo se sretni i veseli vratili. Striček Zdravko i teta Mira,Nataša i drugi domaćini i Crvenoga križa bili su super. Kao i naši voditelji sveprisutni i neumorni Tibor Kulcsar, Konrad, Matija, Stipe, Relja i drugi.

I ZRSovci su baš simpa.


Tko je Zdravko, njega bi trebalo zabranit'?

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.