Mladi robotičari kod gradonačelnika

Mladi robotičari kod gradonačelnika

17.04.2014.

Nakon odličnog uspjeha u Slovačkoj i ususret Svjetskom natjecanju robotike u Brazilu, gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je u Gradskoj upravi Grgura Premeca, Filipa Kuzminskog, Ivana Kolarića, Roka Paraća, Mateja Novosada i Janka Pribičevića, uspješne učenike koji su prošle godine na Svjetskom natjecanju u Nizozemskoj osvojili prvo mjesto ispred Japana, Njemačke i Kine. Zahvalivši gradonačelniku na tomu što je prvi u Hrvatskoj prepoznao njihov trud, rad i uspjehe mentori ovih vrsnih robotičara Ivica Kolarić i Jelka Hrnjić te profesorica Marcela Tubikanec, pohvalili su se da ih je nakon prošlogodišnje pobjede u Nizozemskoj primila i kraljica Beatrix.

A da naši mladi robotičari zaslužuju sva moguća priznanja, potvrđuje i podatak da, osim što su izvrsni u konstruiranju i programiranju robota što je vještina koja objedinjuje znanja iz strojarstva, elektrotehnike, programiranja i robotike, svaki od njih aktivno govori tri do četiri jezika. Mladići u auli OŠ Mate Lovraka svakodnevno, pa i praznicima stječu nove vještine i znanja pripremajući se za daljnja natjecanja, a prvo je u Austriji potkraj ovog mjeseca. Čestitavši dječacima i mentorima na ustrajnosti i odličnim rezultatima, gradonačelnik je obećao da će uskoro imati svoje prostore za rad i to u naselju Sopnica Jelkovec, a što se tiče puta u Brazil, neće dopustiti da se dogodi da zbog nedostatka novca ostanu u Hrvatskoj, jer, svojim reprezentativnim znanjem i uspjesima, oni su najbolji veleposlanici našega grada i naše zemlje.

A kad se vrate iz Brazila, svatko od njih koji osvoji medalju dobit će i dva tjedna besplatnog ljetovanja u jednom od gradskih odmarališta.

Ni ZRS ih sigurno neće zaboraviti.

Palac gore za poštenje i pamet.

laugh

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.