Najbolji mladi genijalci informatičari i astronomi nemaju pravo na dodatne bodove pri upisu

Najbolji mladi genijalci informatičari i astronomi nemaju pravo na dodatne bodove pri upisu

15.06.2013.

P.S. "A onim pametnjakovićima poželio bih da im se oduzmu sva računala, kalkulatori i općenito sva elektronika, pa neka tipkaju na mehaničkim pisaćim strojevima i zbrajaju se abakusom, iščekujući kad će iz uredskog zidnog sata izletjeti kukavica i zakukati pet puta."

Autor članka je jedan od vodećih domaćih informatičara i ekspert za slobodni softver, informatički novinar, bivši stručni savjetnik za informatiku u poglavarstvu Grada Zagreba i vlasnik tvrtke Operacijski sustavi. Jedan je od 25 najboljih IT konzultanata u Hrvatskoj, prema izboru korisnika tih usluga. Autor je i SF knjige 'Umišljena inteligencija', koju u obliku e-booka možete besplatno skinuti na svoj Android uređaj s Google Play.

Prenosimo P.S. koji nam se dopao, a cijeli članak potražite u Monitoru!

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.