"Lov na Gotovinu - kronologija zbivanja od 1998 - 2005."

"Lov na Gotovinu - kronologija zbivanja od 1998 - 2005."

22.05.2013.

Dokumentarni film autorice Nade Prkačin "Lov na Gotovinu - kronologija zbivanja od 1998 - 2005." jučer je prikazan u prostorijama Tribine grada Zagreba.

Dokumentarni film prati kronologiju događaja izvacima iz televizijskih emisija u kojima su prikazivane reakcije hrvatskih vlada, političkih stranaka, pojedinaca te tužiteljice Haškog suda Carle del Ponte tijekom potrage za hrvatskim generalom Antom Gotovinom. Prikazivanje filma organizirale su udruge Hvidra Črnomerec i Klub pripadnika specijalne postrojbe Alfa.

Nakon projekcije filma u razgovoru s braniteljima sudjelovala je autorica Nada Prkačin, ravnatelj Hrvatskoga memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor te povjesničar Josip Jurčević.

Odgovarajući na pitanja branitelja, govornici su podsjetili na oslobađajuću presudu Haškog suda generalu Gotovinu i Markaču potkraj prošle godine te istaknuli vrijednosti Domovinskog rata na kojem bi trebalo počivati hrvatsko društvo.



Izvor / prilog : dalje.com
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.