Nanobit, najuspješnija gaming tvrtka u Hrvatskoj, osvojila je svjetsko tržište

Nanobit, najuspješnija gaming tvrtka u Hrvatskoj, osvojila je svjetsko tržište

03.07.2015.

Alan Sumina i Zoran Vučinić 2008. godine imali su ludu ideju — napraviti aplikaciju za praćenje kalorija za iOS platformu koja je kasnije dobila ime Tap & Track. Aplikacija je ubrzo ulovila momentum zahvaljujući članku koji se pojavio na prestižnom New York Timesu, a i Harvard Health Publication uvrstio je aplikaciju među najbolje ocijenjenima u kategoriji "zdravlje". Cijena od 2.99 dolara i dobar momentum, Alanu i Zoranu omogućila je odlične prihode koji su dalje uloženi u osnivanje kompanije i zapošljavanje novih ljudi.

Nanobit danas ima 54 zaposlenika, te ove godine planiraju zaposliti još 20-ak, čime se kompanija postavila na mapi gaming industrije. O počecima, načinima rada, problemima i izazovima, te savjetima za rad u Nanobitu, popričao sam s Alanom Suminom, mladim i ambicioznim suosnivačem ove simpatične kompanije.



Izvor / prilog : zimo.dnevnik.hr
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.