DOMINIK FISTRIĆ, predstavka ZRSu

DOMINIK FISTRIĆ, predstavka ZRSu

16.11.2011.

ZAGREBAČKI RAČUNALNI SAVEZ

n/r Tajnika Saveza

Gospodin Filipović "vuče za nos" cijeli MZOŠ i Ured Vlade krivotvorenim tumačenjima Propozicija u kojima jasno piše da se ljestvica poretka u natjecanjima iz programiranja mora izraditi po razredima (kao i svih prethodnih godina)

Poštovani gospodine Škokić,

već gotovo sedam mjeseci borim se da se ispravi pogreška i nepravda koja je na ovogodišnjem državnom natjecanju iz informatike učinjena mojem sinu Dominiku. Kao što i sami znate, Dominik je u kategoriji ALGORITMI - LOGO proglašen trećim među petim razredima, a zapravo je bio prvi među četvrtim razredima. Nakon žalbe sjajnih mentora (Piskač, Burnik, Orčić, Pavić) i prestrašne odbijenice (falsifikata) od strane Zlatke Markučić, predsjednice povjerenstva, upućivali smo predstavke na sva relevantna mjesta te smo se zbog šutnje administracije morali obratiti i Uredu Predsjednice Vlade. Dobivši nekoliko puta jasnu podršku da se ovaj predmet riješi i od Ureda Predsjednice Vlade RH, očekivali smo od AZOO i Ministarstva brzo i energično postupanje kako bi se ispravila ova nepravda. Nismo željeli ovaj predmet rješavati preko medija jer vjerujemo u institucije.

Saznali smo i za sadržaj posljednjeg pisma koje je prema šefici kabineta Predsjednice Vlade odlaslao ravnatelj AZOO g. Filipović, koji ushićeno objašnjava kako je posve normalno da je Dominik proglašen trećim među petašima jer se natjecao u dobnoj skupini do petog razreda uključujući pete razrede, i kako bi bilo nepošteno da se Dominika proglasi prvakom samo zato jer je bio jedini četvrtaš i kako se ovaj predmet ne može riješiti bez promjena propozicija. Jasno, to je sve potpuna neistina. Gospodin Filipović "vuče za nos" cijeli MZOŠ i Ured Vlade krivotvorenim tumačenjima Propozicija u kojima jasno piše da se u natjecanjima iz programiranja ljestvica poretka mora izraditi po razredima (kao i svih prethodnih godina). Osim toga on neutemeljeno i zlonamjerno povezuje činjenicu da unutar iste dobne skupine svi rješavanju iste zadatke, s konačnim utvrđivanjem redosljeda natjecatelja unutar dobne skupine. To se u logici zove lažna premisa i isto takva konkluzija.  Natjecatelji unutar iste dobne skupine rješavaju iste zadatke, a ljestvica poretka se određuje po razredima (kao iza srednjoškolce).

Nakon svega smo u dobroj vjeri pokušali i gospodinu Ministru dostaviti posebno pismo i sažetak iz kojeg je sve jasno.

Ipak, očito je da mjeseci prolaze i rješenja još uvijek nema, a nepravda i dalje traje. Stoga je sada stvarno zadnji čas. Meni je sada dosta, čekat ću još dan dva i zatim ću se obratiti Uredu pravobraniteljice za dječja prava, pri čemu očekujem i Vašu institucionalnu potporu.

Vama zahvaljujem na svoj dosadašnjoj pomoći i strpljenju te Vam dostavljam svu prepisku vezanu na ovaj predmet. Ujedno Vas obavještavam da sam i Udrugu informatičara Božo Težak na čelu s tajnikom Kristijanom Burnikom, koja se svo vrijeme skrajnje požrtvovno zalagala za istinu, usmeno zamolila da Vam dostavi i svoju kompletnu korespodenciju.

Zato Vas molim da objedinite cijeli predmet te se nadam da ćete imati petlje učiniti ga dostupnim i za javnost.

Posebno Vas molim da snagom najbolje udruge s rezultatima najboljim u povijesti te Vašim osobnim autoritetom učinite sve kako bi Predsjednica Vlade napokon saznala pravu istinu o ovom nepotrebno stvorenom slučaju.

Dominik je svojim znanjem i rezultatom zaslužio Oskara znanja i mora ga dobiti!

S vjerom u Vašu hrabrost te brzo i ispravno postupanje, srdačno vas pozdravljam.

Nikolina Fistrić, Dominikova majka

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.