eGRAĐANIN

eGRAĐANIN

10.06.2014.

Projekt bi trebao omogućiti da do svojih dokumenata dođete uz samo nekoliko klikova mišem. Ali nudit će se i druge usluge. Vrijednost projekta je 24 milijuna kuna, a provest će se u nekoliko faza.

Odlazak u matični ured, kupnja biljega, ispunjavanje zahtjeva za izdavanje rodnog lista, čekanje u redu, tako to izgleda danas.

Ali već od utorka dobivanje pojedinih dokumenata bit će puno jednostavnije. Dovoljna će biti samo internetska veza. Bilo iz ureda ili vlastitog doma građani će moći pristupiti svojim dokumentima putem internet stranice gov.hr. Svaki isprintani dokument institucije će prihvatiti kao original.

'Odlično uštedit ćemo malo vremena, bit će puno lakše i brže', rekao je Jurica Jukić iz Zagreba.

Neki bi rekli - napokon STOP (pretjeranoj) birokraciji.Izvor / prilog : dnevnik.hr
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Hrvatski robotičari dio su međunarodnog tima znanstvenika koje će u sklopu NATO-ovog programa Science for Peace and Security izraditi najveći dron na svijetu.
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.