eGRAĐANIN

eGRAĐANIN

10.06.2014.

Projekt bi trebao omogućiti da do svojih dokumenata dođete uz samo nekoliko klikova mišem. Ali nudit će se i druge usluge. Vrijednost projekta je 24 milijuna kuna, a provest će se u nekoliko faza.

Odlazak u matični ured, kupnja biljega, ispunjavanje zahtjeva za izdavanje rodnog lista, čekanje u redu, tako to izgleda danas.

Ali već od utorka dobivanje pojedinih dokumenata bit će puno jednostavnije. Dovoljna će biti samo internetska veza. Bilo iz ureda ili vlastitog doma građani će moći pristupiti svojim dokumentima putem internet stranice gov.hr. Svaki isprintani dokument institucije će prihvatiti kao original.

'Odlično uštedit ćemo malo vremena, bit će puno lakše i brže', rekao je Jurica Jukić iz Zagreba.

Neki bi rekli - napokon STOP (pretjeranoj) birokraciji.Izvor / prilog : dnevnik.hr
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.