USB 3.1 Type C se konačno počeo masovno naručivati!

USB 3.1 Type C se konačno počeo masovno naručivati!

18.03.2015.

No, jedna druga stvar vezano uz USB 3.1 Type C ulaz nam je puno zanimljivija od brzine, a to je spajanje. Do sada ste kod USB 2.0 i USB 3.0 morali točno okrenuti ulaz kako bi se “nožice” spojile, dok novi USB 3.1 Type C konektor možete okrenuti kako želite, jer je reverzibilan. Ovo je vrlo praktično i bolje rješenje – umjesto dosadašnjih 50% pogodaka prilikom okretanja postotak se povećava na 100%!

Jedno je sigurno – novi USB 3.1 Type C postaje sve popularniji, pitanje je samo vremena kada ćemo vidjeti nova prijenosna računala i druge uređaje koji će imati novi standard. Među prvima koji će ga imati su novi Apple MacBook i Chromebook Pixel, a vrlo će brzo ovaj ulaz dobiti i drugi laptopi.

Među tabletima prvi ga ima Nokia N1 (USB Type C). Ako vas zanima tko će USB 3.1 Type C ulaze proizvoditi, reći ćemo samo – mnogi. Spominju se Foxlink, a u svojim će ih proizvodima ugrađivati i AsMedia Technology, Genesys Logic, Etron Technology i mnogi drugi.



Izvor / prilog : www.racunalo.com
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.