Dr Vladimir Paar - Ledeno doba dolazi

Dr Vladimir Paar - Ledeno doba dolazi

11.02.2012.

Analitičar i pisac Terrence Aym, koji je sastavio istraživanje, u njemu tvrdi kako se polarni magnetski polovi neobjašnjivo mijenjaju i uzrokuju pokretanje nezaustavljivih sila i ogromnih oluja, kojima smo svjedoci od početka ove godine. Isto tako navodi i podatke nezapamćenih poplava zabilježenih u Australiji, nakon kojih su lokalne vlasti zaključile da se dio vode možda ni neće povući te da će u nekim regijama sada ostati velike vodene površine.

No tad je Australce pogodio i Yasi, oluja čiji su vjetrovi zapuhali gotovo 300 kilometara na sat, što je čak 22 posto jači vjetar od onog oluje najjače 5. kategorije. 'Yasi bi vrlo lako mogao biti preteča budućih super-oluja. Neki istraživači, koji prate pomake magnetskog polja, predviđaju super-oluje u budućnosti, čiji će vjetrovi udarati brzinom i do 640 kilometara na sat', navodi Aym.

Promjena polova

Prema istraživanju, promjena u elektromagnetskom polju Sunca utječe i na Zemlju, na njezinu magnetosferu, nagib, dinamiku jezgre, oceanske struje i vremenske prilike. Rezultat svega toga je ubrzano pomicanje Zemljine magnetske jezgre, koja se u posljednjih deset godina pomiče oko 64 kilometra godišnje prema istoku. Prije je taj pomak bio svega 8 kilometara godišnje.
Izvorni link: www.youtube.com
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.