Sveučilište u Zagrebu na programerskom krovu svijeta!

Sveučilište u Zagrebu na programerskom krovu svijeta!

26.06.2014.

Finale Svjetskog studentskog ACM ICPC natjecanja u programiranju održalo se od 22. do 26. lipnja 2014. godine u Ekaterinburgu u Rusiji. Naši studenti - članovi tima Sveučilišta u Zagrebu, ostvarili su izniman uspjeh osvojivši 8. mjesto u ukupnom poretku u jakoj konkurenciji 122 tima iz cijelog svijeta, i time zaslužili SREBRNU MEDALJU u ukupnom rangiranju timova.
 
U timu su nastupili Stjepan Glavina, Ivan Katanić i Goran Žužić, svi studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a s njima su putovali i njihovi stručni voditelji doc. dr. sc. Ante Đerek i Luka Kalinovčić, kao i odgovorni voditelj Krešimir Malnar.
 
Plasirati se među 122 tima i nastupiti u finalu je iznimno teško. Prošle je godine, nastojeći izboriti plasman u finale, na regionalnim natjecanjima nastupilo više od 10 tisuća timova sa 2286 sveučilišta iz 94 države sa šest kontinenata. Naš je tim zlatnih olimpijaca svoje mjesto u finalu osigurao osvojivši 4. mjesto na Srednjoeuropskom regionalnom studentskom ACM natjecanju koje je od 15. do 17. studenog 2013. održano u Krakowu, Poljska.
 
Naši sveučilištarci dospjeli su tako na krov svijeta, postigavši rezultat koji ih svrstava unutar 1 promila najboljih, a organizator njihova nastupa bio je nacionalni savez informatičara, HSIN.
 
Još kada bi neki naši 'obrazovnjaci' naučili da se netočne ljestvice poretka moraju ispraviti kako bi državne evidencije bile točne, i kada bi opozvali svoje natražnjačke zabrane koje je već osudila cjelokupna javnost! Zabrane sudjelovanja u državnim natjecanjima za male znalce "dok ne narastu" te zabrane da se kao mentori evidentiraju izvaškolski specijalisti, upravo oni koji programerskom pokretu s posebnim oduševljenjem na osobit način i pridonose, gdje bi nam bio kraj!


Izvor / prilog : www.hsin.hr
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.