APSOLUTIST Ivan Lazarić - 100% osvojenih bodova na olimpijadi

APSOLUTIST Ivan Lazarić - 100% osvojenih bodova na olimpijadi

24.09.2014.

Završena je osma srednjoeuropska matematička olimpijada u njemačkom Dresdenu. Ukupno šezdeset učenika iz deset srednjoeuropskih država natjecalo se pojedinačno i ekipno rješavajući zadatke iz algebre, kombinatorike, geometrije i teorije brojeva. U ekipnom dijelu, u konkurenciji deset država, Hrvatska je bila treća uz brončane medalje za članove tima.

Najuspješniji pojedinac natjecanja bio je naš Ivan Lazarić iz Pule.

Osvojio je zlatnu medalju i prvo mjesto, kao jedan od dva učenika koji su u potpunosti točno riješili sve zadatke. Ujedno, Ivan je nastavio zlatni niz nakon Domagoja Ćevida koji  je probio led s dva zlata na velikoj svjetskoj olimpijadi te Borne Vukorepe i Mislava Balunovića s ovogodišnjim zlatom.  Ivanovo zlato je prva zlatna medalja za Hrvatsku otkad postoje Srednjoeuropske matematičke olimpijade.

I rezultati ostalih učenika su izvanredni jer su prvi put su svi naši predstavnici osvojili medalju - Domagoj Bradač i Kristian Vedran Budrovčan osvojili su srebrne, a Lukas Novak, Josip Pupić i Kristijan Štefanec brončane medalje.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.