Programerski akcelerator 21/22

Programerski akcelerator 21/22

19.10.2021.

Popularizatorsko natjecanje programerski akcelerator i ove godine nastavlja s novim formatom, u kojem se netjecanje odvija u dvije dobne skupine (do 6. razreda - mlađu A, i stariju B - za ostale), a ljestvica poretka bit će izrađena po razredima. Svaki ogled imat će po 4 zadatka odgovrajuće težine u obje dobne skupine, a vrijeme rješavanja je 90 minuta. Zainteresirani mlađi učenici dobit će mogućnost sudjelovanja i sa starijima, a iznimno i stariji početnici mogu dobiti odobrenje da se natječu izvan konkurencije sa dobnom skupinom A.

U natjecanju mogu sudjelovati i najbolji mladi programeri, osnovci, a između njih birat će se pobjednik sa 100% rješenosti u najkraćem vremenu, uz uvjet da je kraće od 45 minuta.

Ovogodišnji ogledi održavat će se u online režimu i biti otvoreni 14 dana od početka ogleda. Svaki natjecatelj može izabrati dan i vrijeme kada počinje raditi i zatim rješavati 90 minuta.

Upute za prijavu i pristup u ZRSov sustav natjecanja novih članova koji se po prvi puta natječu:

1. Izraditi korisnički račun putem ZATEMAS platforme (obvezno popuniti polja 'Ime' i 'Prezime').
2. Pristupiti sustavu putem pakcelerator.zrs.hr te se prijaviti s prethodno stvorenim računom.
3. Poslati SMS organizacijskom voditelju natjecanja (0914846375) sadržaja 'pAkcelerator prijava - Cpp i/ili Logo, A ili B', te pričekati povratni SMS.
4. Nakon povratnog SMS-a, osvježiti stranicu, te slijediti upute o sudjelovanju na natjecanju.

Termini održavanja:

1. ogled
    - ponedjeljak 25.10., od 08:00 - do 21.11.
2. ogled
   
- ponedjeljak 06.12. 08:00 do 13.12.
3. ogled
    - siječanj

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.