Natjecanje Avvenire 2023/24

Natjecanje Avvenire 2023/24

20.10.2023.

Nova natjecateljska sezona kreće s AVVENIRE ligama za osnovce, čiji prvi ogledi kreću i dostupni su od subote 28.10. Natjecanje je odijeljeno u C++/Python, odnosno Logo ligu, a pristup je omogučen svim starijim osnovcima, a po pozivu ili na zahtjev i učenicima razredne nastave te srednjoškolcima.

Ogledi će se održavati putem interneta, od kuće ili neke druge udaljene lokacije. Zadaci će biti dostupni u subotu od 8 sati, a ogled će biti dostupan do 10. prosinca. Ogledi oba natjecanja, C++/Python i Logo, sastoje se od po 7 zadataka, a za svaki ogled dozvoljeno je 150 minuta rješavanje. Ljestvica poretka čini se po razredima. Natjecanju se pristupa kroz sustav na informatijada.zrs.hr, te je pojedini ogled potrebno odraditi u jednom neprekinutom vremenskom intervalu bilo kada unutar perioda dostupnosti pojedinog ogleda.

Natjecanja će imati ukupno četiri ogleda.


Termini održavanja ogleda natjecanja Avvenire:

- 28.10., prvi ogled, pristup do 10.12.
- 10.12., drugo kolo
- veljača 2024., treće kolo
- ožujak 2024., četvrto kolo
 

Dežurni telefoni:

Za sva pitanja vezana za korištenje sustava i zadatke, zvati na 091 4846 007.
Za sve druge probleme slati poruku ili zvati na 091 4846 375.
U slučaju nejavljanja dežurnih telefona, zvati na 091 4848 348.


NAPOMENA:
Molimo polaznike i roditelje da redovito prate našu web stranicu. Neurednim sudjelovanjem u natjecanjima članovi mogu izgubiti pravo pohađanja radionica i kampova.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.