HONI 2018/2019 počinje u subotu 20. listopada

HONI 2018/2019 počinje u subotu 20. listopada

17.10.2018.

U subotu 20. listopada počinje nova sezona hrvatskog otvorenog natjecanja HONI, u organizaciji HSINa. Zagrebački računalni savez, u suradnji s udrugama članicama i školama, i ove će godine sudjelovati s dvije velike skupine mladih programera, naših članova iz osnovnih škola. Velika većina naših članova srednjoškolaca natjecat će se u svojim školama, a nekoliko iznimaka koji nemaju tu mogućnost, natjecat će se u savezu putem udruge informatičara Božo Težak.

Broj mjesta je ograničen i neće moći sudjelovati svih stotinu mladih programera koji bi to željeli, a natjecatelji su raspoređeni na dvije lokacije, u Ilici 53 i u Domu tehnike na Jarunu.

Spisak pozvanika može se tijekom jeseni i zime proširiti za nekoliko novih članova. Pozvanici po lokaciji rješavanja bit će dostupni uskoro na donjim linkovima.

Članovi ekipa su:

ILICA 53, pozvanici (u četvrtak), dolazak u 8:45, trajanje tri sata 

DOM TEHNIKE (Jarun), pozvanici (u četvrtak), dolazak u 09:00, trajanje dva i pol do tri sata

Uvjerljivi pobjednici prošle sezone bili su Patrik Pavić 8.r i Marko Dorčić 7.r . Dvoje odličnih programera, nezaustavljiva Lara Semeš 6.r i Juraj Mandić, 5.r nisu sudjelovali u konkurenciji, no uspjeli su pobijediti na državnom natjecanju. Među 12 učenika 4. razreda sudjelovalo je devet naših članova, a pobijedio je Lovro Kristijan Miljak, dok je kod trećih razreda Dino Hadžić zauzeo treće mjesto. Osim pobjednika Domagoj Sabolić, 8.r bio je treći, Fran Babić i Vlatko Borevković zauzeli su drugo i treće mjesto. I među srednjoškolcioma odlične rezultate postigli su naši članovi. Pet prvih mjesta među učenicima prvih razreda zauzeli su učenici XV Gimnazije koji su ujedno i naši članovi  Krešimir Nežmah, Bartol Markovinović itd., kod učenika trećih razreda pobijedili su Dominik Fistrić i Lovro Kalinovčić, isto tako učenici XV Gimnazije koji su ujedno i dugogodišnji članovi saveza, itd.

MOLIMO RODITELJE I NATJECATELJA ZA TOČAN DOLAZAK!

NAPOMENA:

- na dan natjecanja, jutarnje radionice za osnovce se ne održavaju, dok se radionice u popodnevnim satima održavaju u dogovoru s voditeljima i prema servisnim obavijestima na "čovječuljku" ;
- drugo kolo je na rasporedu 17.11., kada će se održati i pAKCELERATOR, a treće 15.12., i u novoj godini još tri kola ;
- natjecatelji koji dva puta neopravdano izostane, ustupit će mjesto zamjesnskom natjecatelju.
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.