Jesenske radionice za mlade programere

Jesenske radionice za mlade programere

09.09.2019.

Kao i svake godine jesenske radionice će započeti oko 20. rujna. Radionice su prvenstveno namijenjene našim članovima, a bit će mjesta i za nove članove. Organoizirat će se dvije vrste radionica, za početnike i one za napredne, koji su se dokazali u prethodnim aktivnostima Saveza, radionicama, kampovima i natjecanjima, i odvijat će se u četiri različite grupe, za petaše, šestaše, sedmaše i osmaše, i za mlađe srednjoškolce. Organizirat će se i petnaesta po redu "Programerska vijuga", radionice za učenike razredne nastave.

Napredni programeri s natjecateljskim iskustvom i rezultatima radit će u Ilici 53, za razliku od onih ostalih koji će biti u Domu tehnike na Jarunu.

Rasporedi po grupama se pripremaju i bit će objavljeni do četvrtka ili petka 12/13. rujna.

Tri prošle godine obilježene su sjajnim nastupima na državnim i međunarodinima natjecanjima, a najbolje rezultate postizale su one škole čiji su učenici članovi Zagrebačkog računalnog saveza, tako da je Gradonačelnik Grada Zagreba posebno pohvaljivao mlade programere na uzastopnim prijemima, a na službenoj stranici Grada nekoliko puta je pohvaljen doprinos Saveza u sklopu  dvadeset godiina radu i ostvarivanja projekta "Za hrvatsku darovitosti".

Konkretan rad i mjerljiv rad zaslužuje pohvale, a najljepše je kada priznanja i nagrade dobiju upravo oni koji su služili djeci, roditeljima i školama, godinama radili kako bi učenici što brže i kvalitetnije usavršavali svoje talente.

Do objave rasporeda za dvadesetu sezonu jesenskih radionica vas srdačno pozdravljamo.

  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

Kvantni fizičari s Instituta Ruđer Bošković (IRB) dio su međunarodnog tima znanstvenika koji je otkrio i eksperimentalno realizirao kvantnu komunikacijsku mrežu s više korisnika koju je nemoguće špijunirati. To otkriće veliki je korak ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.