HONI 2019/2020, najava 1. kola - subota 19.10.

HONI 2019/2020, najava 1. kola - subota 19.10.

14.10.2019.

Dvije ekipe udruga članica "Božo Težak" i "S VIJUGOM" Zagrebačkog računalnog saveza sudjelovat će i ove godine u hrvatskom otvorenom natjecanju u programiranju. Od velikog broja čalnova koji sudjeluju u radionicama i drugim programima saveza, ukupno se može prijaviti najviše 55 do 60 najbolji mladih programera. U natjecanju će sudjelovati učenici razredne nastave i njihovi stariji kolege osnovci te naši članovi, učenici srednjih škola, a generacija naših članova osmaša, koja je upisala 15. Gimnaziju sudjelovat će u natjecanju kao i njihovi prethodnici u zadnjih 13 godina, u organizaciji svoje škole.

Naše ekipe natjecat će se na dva mjesta, u Ilici 53 i u Domu tehnike na Jarunu. U dana natjecanja (subotom) jutarnje radionice od 9 do 13 sati se neće održavati ni u Ilici 53 ni u Domu tehnike. Radionice koje su po rasporedu nakon toga će se održavati, uključujući i dodatne programe.

Predviđeno vrijeme za natjecanje je od 9 do 12 sati, nakon čega slijedi slanje učeničkih kodova i evaluacija. Po dva voditelja će u oba prostora biti od 8:30 pa molimo učenike da dolaze u 8:45 sati.

Spiskovi natjecatelja za Ilicu 53 i Dom tehnike bit će objavljeni - ovdje u nastavku - u srijedu iza 12 sati. Umjesto natjecatelja koji bi neopravdano izostali, u timove će se uključiti netko od preostalih stotinjak mladih programera koji u prvom odabiru nisu izabrani. (Ukoliko bi netko smatrao da se želi natjecati a nije pozvan na 1. kolo, molimo da se javi SMS porukom na 0914848348.)

SPISAK NATJECATELJA ZRS, Ilica 53, dvorište

SPISAK NATJECATELJA DOM TEHNIKE,  Aleja M. Ljubeka 5

Veselimo se ponovnom druženju na ovom natjecanju (koje se u organizaciji nacionalnog saveza održava od 2006. godine) i mnogim sjajnim zadacima koje izrađuju bivši natjecatelji, ugrađujući svoj stručni rukopis u hrvatski programerki pokret. 

Podsjećamo natjecatelje da su naši voditelji strogi i pravedni i da ne dozvoljavaju da itko išta zaradi mimo rada i svojih sposobnosti, te ih molimo da poštuju red i pravila natjecanja kao i svih prethodnih godina. S obzirom da se putem ovog natjecanja izlučuju pozvanici na JHIO važno je da nitko ne može imati nedopuštenu prednost, ili zbog odgovora koji nije smio dobiti, ili zbog pomaganja "hintanjem" iza leđa. Stoga zahvaljujemo roditeljima koji svojoj djeci uvijek iznova napominju da nezasluženi bodovi koji pišu uz bilo kojeg natjecatelja nemaju nikakvu vrijednost u vezi njihovog znanja, nego samo pokazuju ime i prezime onog tko je dobio bodove koji mu realno ne pripadaju.

Roditelji, hvala vam još jednom na takvom pristupu.

 

NAPOMENA:

- obavijest u vezi Logo lige dat ćemo u zasebnoj objavi.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.