AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo 2019/20, četvrti ogledi

AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo 2019/20, četvrti ogledi

10.03.2020.

Četvrta kola programerskih natjecanja u sklopu ZG. Informatijade za najbolje osnovce AVVENIRE C++/Python i AVVENIRE Logo kreću u nedjelju 15. užujka. U natjecanje po pozivu mogu pristupiti najbolji stariji osnovci koji su bili redoviti u prethodnim natjecanjima i izabrani učenici razredne nastave.

Rješavanje zadataka u 4. ogledima odvijat će se s udaljenih lokacija (online) i molimo polaznike da se pridržavaju trajanja natjecanja, a u duhu priprema za nadolazeće državno natjecanje neće biti omogućen uvid u točnost riješenih zadataka za vrijeme natjecanja, tzv. full feedback.

Natjecanju se može pristupiti od 10:00, a za svaki ogled, C++/Python i Logo, natjecateljima je na raspolaganju 3 sata za rješavanje. Najbolji programeri iz skupine P1 dobit će pravo sudjelovanja i u podskupini P2 uz dodatnih 90 minuta.

Članovima koji su prošli na državno natjecanje rok za rješavanje jest do srijede 18.03., a ostalim članovima saveza natjecanje je otvoreno sve do iduće nedjelje, 22. užujka.

 
Pristup sustavu za natjecanje je isti kao i u prva dva ogleda, a dežurni telefoni su 0914846370 i 0914846375.
 

Dani programiranja i navedena natjecanja u sklopu ZG. Informatijade prate školsku godinu, i održavaju se u suradnji s udrugama Božo Težak i S Vijugom, uz posebnu potporu Grada Zagreba.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.