NOVA TEORIJA O PODRIJETLU MATERIJE?

NOVA TEORIJA O PODRIJETLU MATERIJE?

25.06.2009.

Tetraedar je, kao što znamo, osnovno geometrijsko tijelo, a nastaje spajanjem četiri čestica. To je tijelo stabilno tek od trenutka kad je u njemu  'zarobljena' peta čestica (v. molekularna geometrija/.

Prema teoriji Prof. Stephen A. Nelson, Tulane University, Geology 211[1],  tetraedri  se mogu grupirati na tri načina, spajanjem u jednoj, dvije ili tri zamišljene točke:

 

 

                                       

 

 

  • Prvi crtež prikazuje dva tetraedra  (od kojih svaki ima u svojem središtu i 'zarobljenu česticu'. Ta se tijela dodiruju u jednoj zajedničkoj točki/čestici. Slikovito govoreći, fenomen klepsidre.
  • Drugi crtež prikazuje dva tetraedra koji se dodiruju ili imaju zajedničke dvije točke/čestice. Slikovito govoreći, fenomen leptira.
  • Treći  crtež prikazuje dva tetraedra koji se dodiruju ili imaju zajedničke tri točke/čestice. Nastaje bi ili dipiramidalna struktura.

 

Drugim riječima, u molekularnoj geometriji ništa se ne spaja u jednoj točci, već se približava ili dodiruje čestici.

Neovisno od postavljenih teza, do identičnih je spoznaja došao je domaći autor.[2]

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.