HONI 2020-2021, 1. KOLO, subota 17.10., članovi ekipa i upute za rad

HONI 2020-2021, 1. KOLO, subota 17.10., članovi ekipa i upute za rad

15.10.2020.

Članovi Saveza organizirani su i ove godine u dvije ekipe, "Božo Težak" i "S vijugom". Prijavom za natjecanje u prvom kolu obuhvaćena su dvadeset i pet članova ekipe S vijugom, i dvadeset i devet članova ekipe Božo Težak. Ostale članove, stare i nove, koje nismo obuhvatili prijavom za prvo kolo, molimo da se jave ukoliko žele sudjelvati u idućim kolima.

U dogovoru s gotovo svim roditeljima, članovi ekipa natjecat će se u dva režima rada: DOLAZAK U UČIONICU ili BEZ DOLASKA U UČIONICU.

Satnica za odvijanje 1. kola je od 9 do 12 sati, tako da svi natjecatelji moraju biti spremni za početak natjecanja u subotu 17.10. u 8:45 sati. 

Evo ekipa:   BOŽO TEŽAK    -       S VIJUGOM

UPUTE ZA RAD

Eventualne dodatne napomene o prijavljivanju na sustav za natjecanje, preuzimanju pristupnih podataka i drugo, objavit ćemo - OVDJE - čim ih dobijemo od organizatora.

Natjecatelji će na e-mail (vlastitu, ili roditeljsku) adresu dobiti pristupne podatke

Pristupanje na Evaluator i zadatke i rješavanje 

Dežurni telefoni za ekipu BOŽO TEŽAK su 0914846370 i 0989915942, a za ekipu S VIJUGOM 0914846375 i 09996569959.

Veseli nas što će se i HONI u organizaciji nacionalnoga saveza (HSiN) odvijati u "full feed-back" režimu koji ZRS prakticira već nekoliko godina, a našim članovima i HONI natjecateljima iz cijele Hrvatske želimo spretan nastup u subotnjem kolu. Novopečeni srednjoškolci Lara Semeš i Luka Protulipac, osvajači srebrne i brončane medalje na EJOI 2020 te Renato Krpan i drugi, kao i mnoge generacije prije njih natjecat će se u sklopu ekipe 15. Gimnazije. Zbog način prikupljanja podataka ni ove godine neće biti vidljivo da su ti, kao i mnogi drugugi učenici, članovi Saveza, kao što nje bilo vidljivo koju osnovnu školu pohađaju dok su se natjecali u ekipama Saveza. Mi u ZRS-u smatramo da je uvijek važno isticati i naziv škola i imena udruga i da bi to samo po sebi trebalo bi svima razumljivo i prihvatljivo.

NAPOMENA:

Roditelji nas upozoravaju godinama na čudne rezultate koje se pojavljuju u nekim sredinama te istodobno zahvaljuju voditeljima Saveza što njihova djeca u natjecanjima pod našim nadzorom u provedbi ili organizaciji, riješe samo ono što zaista za vrijeme natjecanja znaju sami riješiti, i što je svaka mogućnost ilegalne pomoći isključena. Mi im zahvaljujemo na razumijevanju i molimo da shvate kako ne možemo napraviti više od osiguranja potpune korektnosti u učionicama i isključivanja bilo kavog oblika pomaganja.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.