ZG.Informatijada Božo Težak 2012, MASTERS LIGA za juniore, 1. kolo 11.2.

ZG.Informatijada Božo Težak 2012, MASTERS LIGA za juniore, 1. kolo 11.2.

25.01.2012.

Pred nama su i ovogodišnja natjecanja u programiranju. Svake godine natjecanja se odvijaju u četiri zasebne lige. To su Logo LIGA za kadete i C++/Pas/BAS LIGA za kadete u kojima se natječu mlađi (5./6.r i mlađi) i stariji kadeti (7./8r.). Osim kadeta u osnovnim školama se u sklopu programerske lige MINI VIJUG@ u Logu natječu i učenici nižih razreda i to u dvije skupine minići A (1. i 2.r.) i minići B (3. i 4.r.). Ove godine prvi će startati juniori u svojoj MASTERS ligi za juniore. Pravo nastupa imaju svi srednjoškolci (juniori) iz Zagreba te naši sadašnji (i novi) članovi iz drugih županija. Liga i ove godine ima šest kola, jedno će se održati prije županijskih natjecanja, a dva prije državnog natjecanja, a tri u travnju i svibnju, u sklopu priprema za HIO, sve uz vrhunske autore zadataka.

Prijave su počele! Dragi juniori pogledajte službenu maskotu ovog razumnog natjecanja, a zatim požurite i osigurajte si mjesto u natjecanju tako da se PRIJAVITE OVDJE!

U ovogodišnjem natjecanju svi juniori rješavat će po pet zadataka s ukupnom vrijednošću od 300 bodova plus BONUS CASE od 100 bodova koji može imati i negativne juhice. Najbolji pojedinci dobit će i ove godine posebne beneficije za sudjelovanje u ljetnom kampu na Silbi, a mogle bi se dogoditi i druge zanimljive nagrade i priznanja.Prisjetimo se da su se prošle godine, u sklopu ove lige ekipno nadmetale PETA i XV Gimnazija. Svakoj ekipi su se u svakom kolu računala po tri najbolja rezultata za svaki razred, a ekipa XV Gimnazije je na kraju do nogu potukla svoje prijatelje iz Pete. S obzirom na kvalitetu i vrijedan rad u proteklim godinama u ekipno natjecanje bi se mogla uključiti i još poneka iznimno kvalitetna Gimnazija.

Prisjetimo se prošlogodišnjeg konačnog rezultata: Peta GIMNAZIJA v.s. XV GIMNAZIJA 2011

Peta GIMNAZIJA v.s. XV GIMNAZIJA 2012 = ?

Napomena: Obavijest sa satnicom i Uputama o održavanju 1. kola bit će stavljena najkasnije do srijede 8.2.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.