Završena "zima S VIJUGOM 2007"

Završena "zima S VIJUGOM 2007"

14.01.2007.

I ovogodišnjoj, trećoj po redu zimi S VIJUGOM došao je kraj. Žao nam je što nismo mogli ići i u Gornju Stubicu, ali budemo iduće zime.

Devet dana od 9 ujutro do 9 navečer kroz računalnu učionicu u Hrgovićima 58 prolazile su grupice "bejzikaša", "logaša" i "paskaljerosa".

U njima su bili mlađi i stariji minići, mlađi kadeti kao i nekoliko starijih kadeta.

O polaznicima su brinuli najbolji hrvatski voditelji (Mihaha i Ela, Željana, 2xKi, CvajGO, Mirota i Kreši Mir) te jedan istaknuti internacionalac iz Amsterdama.

Polaznici su bili uredni, nisu kasnili, a na radionicama su bili vrijedni i pažljivi.

Ena se po običaju naviše čula (čak i razgovjetno), a O. Alen Č., čudo od petaša, ubijalo je čipsove, Borna četvrtaš je smišljao aforizme, a Peki je počeo algoritmirati kako šefica kaže. Naš super Hrvač iz 2.r se i dalje ponosi svojom čuvenom prošlogodišnjom izjavom "PRDNUO SAM SVINJSKI ALI ZDRAVO". U povjerenju nam je kazao da priprema svoju prvu knjigu pod naslovom NJVAŽNIJI SAVJET ZA ZDRAV ŽIVOT.

Predsjednik bivše Hrvatske stranke prištavih žohara i letećih medvjedića potpuno je propao u politici i posvetio se programiranju. Nakon što je nogirao dopredsjednika, iz stranke su mu otišli svi leteći medvjedići, a svjetonazor stranke se srozao i zaostao samo na prištavim žoharima.

Mladi gospodin V.A., zvani Mozart, uz pomoć Maria B., pohađao je najviše radionica tijekom dana. Sve je izdržao, a voditelji ga hvale. Sve što nauči, taj ne zaboravlja, osim mobitela.

Prošlogodišnji najbolji četvrtaš u Hrvata, the BYjuramen, tri dana je super radio a onda je odskijao. Prerano je počeo glumiti Žužija Jelineka (G.Ž. - najbolji prošlogodišnji hrvatski olimpijac).

Svaki dan se u Hrgovićima dosta često pojavljivala i neka Greta iz tam nekog trećeg razreda. Svi je hvale, kažu da je zgombala sve zadatke, i da je faca. Ali, tko joj je uoće dozvolio da dolazi, kad nije bila na Silbi?

Bilo je tu još puno zanimljivih lica, došli su i novaci i OŠ. P.P., Zvonimir, Marko i ekipa, došla nam je i Nikolina H., u ekipu se htjela ubaciti i jedna mama s prijenosnikom, a Roko je doletio isti čas po povratku sa zimovanja.

Mimi Ivaci je svaki dan bježao sa snimanja serije KAZALIŠTE U KUĆI, i dolazio na LOGO u Hrgoviće. U povjerenju nam je rekao i da je K.U.K. pljuga. Ove zime nije muljario s tuđim mobitelima kao na Silbi 2006.

Osim njega na zimi S VIJUGOM bili su i svi ostali isPod suseda, Pero, Luka, Hrvač o ostala škvadra.

Sve u svemu, zima S VIJUGOM je gotova i uskoro dolaze natjecanja.

Od sutra, prema starom rasporedu, nastavlja se tjedna radionica "programerska vijuga".

Svi novi polaznici za početak neka dođu u ponedjeljak u 18:30 ili u 19:45.

Foto zima S VIJUGOM 2007

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.