Dan državnosti na Bundeku

Dan državnosti na Bundeku

23.06.2015.

Velikim koncertom na zagrebačkom jezeru Bundek bit će obilježen ovogodišnji Dan državnostiU četvrtak, 25. lipnja 2015.g., već od 17 sati građani će moći uživati u izvedbama folklornih ansambala grada Zagreba, ansambla Lado, zagrebačkih mažoretkinja te u prezentacijama zagrebačkih sportskih klubova. S početkom u 21 sat, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu gradonačelnika Grada Zagreba Milana BandićaZagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog održat će grandiozni koncert s najvećim solistima hrvatske glazbe.
 
Po prvi put na jednom mjestu -  na jezeru Bundek, građani će imati priliku čuti najveće zvijezde hrvatske glazbene scene i pjesme koje su obilježile 24 godine njezine samostalnosti.
 
Gabi Novak, Radojka Šverko, Sandra Bagarić, Martina Tomčić, Oliver Dragojević, Zlatko Vitez, Jacques Houdek,  Prljavo Kazalište, Parni Valjak, Najbolji hrvatski tamburaši, Klapa Grdelin, Djevojački zbor Zvjezdice, Kvartet Gubec... na impresivnom su popisu koncertnih izvođača. Malo je onih koji ostanu ravnodušni na zvuke pjesama Moja domovina, Lupi petama, Cesarica, Ave Maria, zvuke tamburice ili pak klapskih „pisama“ koje odražavaju duh jednog vremena i jedne nacije koja traje sve do danas.
Ulaz na sva događanja na jezeru Bundek kao i na koncert Zagrebačke filharmonije je slobodan.
 
Dan državnosti u hrvatskom je kalendaru, ali i u srcima hrvatskih građana dan od iznimnog povijesnog, ali i emocionalnog značaja. Počevši od 25. lipnja 1991., donošenjem Ustavne odluke o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, preko teških ratnih godina pa sve do danas, svečanim obilježavanjem ovog dana veličamo i u sjećanje prizivamo njegovu povijesnu važnost.
 
"Pobijedili smo zajedno i stvorili Republiku Hrvatsku, nastavimo ju graditi zajedno, to je zalog koji su nam ostavili naši prijatelji branitelji i njihovi suborci koji nisu dočekali sunce pobjede zbog kojeg su nesebično ugasli svoje živote."
 
Zato ZRSovci - pravac Bundek. Uživajmo u zajedništvu. 
 
 
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.