Završna pAKCELERATOR provjera, rješavanje zadataka i testiranje napretka

Završna pAKCELERATOR provjera, rješavanje zadataka i testiranje napretka

12.01.2018.

Od subote 13. siječnja pa do srijede 17.1. održavat će se završne provjere i testiranja u sklopu manifestacije pAKCELERATOR 2017 za učenike osnovnih škola. Pozvani su svi sudionici zimskih radionica i priprema koje su se održavale u Ilici 53 i u Domu tehnike, te natjecatelji finalisti "Akceleratora" koji će rješavati 10 zadataka i provjeriti svoj napredak u protekla dva mjeseca.

Manifestacija za programsko područje C++/Python započinje u subotu u 10:30 u Ilici 53 i Domu tehnike na Jarunu. Status uzvanika u manifestaciji ima PATRIK PAVIĆ koji je na fnalu ostavrio 100% bodova (1500) u vremenu manjem od predviđenog, a kao uzvanički pobočnik će mu u mislima asistirati Marko Dorčić, koji je neposredno iza natjecanja eliminarao svoju grešku zbog koje je ostvario 72 boda manje, tj. 1428 bodova (97,5%). Njih dvojica nemaju obvezu testiranja, no moće će (na licu mjesta) ili u nedjelju od kuće obarati rekord "10 pAKC zadataka za 165 minuta".

Osim obavijesti u radionicama i pripremama, pozvanici su dobili poziv od svojih voditelja i zasebnu SMS poruku od rukovoditelja svih natjecanja. 

Obvezni dolazak na obje lokacije je u 10:30 sati.

Evo rasporeda za Ilicu 53:

- 10:30 dolazak i registracija
- 10:45 početak rješavanja zadataka

- 12:30 stanka za Nagradu 100% Patriku Paviću 

- 12:45 nastavak rješavanja zadataka
- 14:15 završetak rješavanja.
 
Učenici sedmih i osmih razreda dobit će još dodatni sat vremena za rješavanje od kuće, a učenici petih i šestih razreda dobit će dodatna dva sata. Nekoliko skijaša i sanjkaša i jedan sjajan klavirist dobit će priliku na drugi način, dan kasnije. Marko Dorčić je obećao srušti Patrikov rekord u nedjelju popodne.
 
Manifestacija za programski jezik FMS Logo započinje u ponedjeljak u 19 sati i održavat će se u radionicama od ponedjeljka do srijede. U nju su pozvani svi naši Logaši, na čelu s Bernardom Inkretom, pobjednikom pAKCELERATOR finala.
 
U obje manifestacije sudjelovat će i učenici razredne nastave koji će svoj napredak provjeriti rješavajući zadatke u dogovoru sa svojim programskim voditeljima iz Doma tehnike.
 
Obje manifestacija C++ je otvorena do srijede 17. siječnja za sudionike školskih natjecanja, a za ostale i mlađe programere do četvrtka 18. siječnja.
 
 
NAPOMENA:
Za nove polaznike koji žele ići na školsko natjecanje, organizirane su dodatne mini pripreme od ponedjeljka do srijede u Ilici 53 i u Domu tehnike na Jarunu, od 18:30 do 21 sat.
* U subotu poslije podne neće se održati radionice u Domu tehnike.
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.