pAKCELERATOR 2018 održat će se od 3. do 10. studenog

pAKCELERATOR 2018 održat će se od 3. do 10. studenog

29.10.2018.

Peti programerski akcelerator je pred nama, a zbog nedostatka sredstava održava se u manjem obimu nego što je planirano. Uvodno kolo i pripreme za natjecanje započinju u subotu 3. studenog, a finalno kolo je 10. studenog.

Završno testiranje s provjerom napretka održat će se kao i prošlih godina za vrijeme školskih ferja.

Natjecanje je namijenjeno učenicima osnovnih škola koji vrijedno rade na svojem usavršavanju. Osim polaznika radionica u natjecanje se mogu uključiti i novi članovi, za što je dovoljno poslati SMS poruku (Ime prezime razred škola, programski jezik) na 0914848348.

Natjecanje se provodi na lokaciji Ilica 53, prizemlje i željeznička modelarnica na katu te dodatno i u Domu tehnike na Jarunu, s tim da se dvostruko više natjecatelja poziva na programersko područje C/C++/Python. Broj mjesta ograničen je prostorom i uz upotrebu željezničke modelarnice iznosi 32 + (2+1) uredska mjesta i za Logo i za C++/Python. 

U natjecanje za C/C++/Python FMS Logo pristupaju pozvanici koji su potvrdili sudjelovanje.

a) FMS Logo pozvanici dobili su SMS obavijesti u petak 3.11. i oni mogu otpočeti s uvodnim kolom već u subotu iza 10 sati

b) C/C++/(Python) pozvanici dobit će svoje SMS obavijesti u subotu 4.11. i s uvodnim kolom mogu otpočeti već u nedjelju 5.11.

Uvodno kolo bit će otvoreno do 9. studenog putem Interneta s udaljenih lokacija.

Evo rasporeda:

1. Uvodno kolo, 3. do 8. studenog, sa udaljenih lokacija putem Interneta

- FMS Logo od 3. do 7. studenog, putem Interneta, 7 zadataka i 3 sata za rješavanje
- C/C++/(Python) od 4. do 8. studenog, putem Interneta, 7 zadataka i 3 sata za rješavanje

2. Finalno kolo, 10. studenog, pozvani sudionici na lokaciju u Ilicu 53 ili u Dom tehnike

- od 10:30 do 14 sati FMS Logo  
- od 14:45 do 18 sati C++/Python 

Natjecanje je uvedeno i održava se pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.  Finalni ogledi 10. studenog održavaju se i sa svrhom njegovanja uspomene na grad heroj Vukovar, koji će nas i ove godine tjedan dana kasnije, u subotu 18.11., veličanstvenom kolonom sjećanja na osobiti način posjetiti na pobjedničku žrtvu u borbi za slobodu i neovisnost, prije 27 godina.

Napomena:

Popularizatorskim natjecanjem pAKCELERATOR započinje jesenska sezona natjecanja. Evo podsjetnika na nadolazeća natjecanja:

- 17.11., 2. kolo HONI
- 24.11., AVVENIRE Logo i mini.VIJUGA
- 01.12., AVVENIRE C++/Python i MASTERS
- 08.12., MASTERS, …
- 15.12. 3. kolo HONI 
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.