HONI 2018, 2. kolo, subota 17.11.

HONI 2018, 2. kolo, subota 17.11.

14.11.2018.

Drugo kolo natjecanja HONI održat će se u subotu 17. studenog. Nastup naših članova organizira se na isti način kao prethodno, a zbog skučenog prostora i nedovoljnog broja mjesta, neki pozvanici natjecat će se kao i u prvom kolu, i u hodniku ili uredu, i to uz upotrebu vlastitih prijenosnika.

Molimo vas da budete točni i prisjetite se obavijesti pred prvo kolo.

U prvom kolu bilo je nekoliko nevjerojatnih rezultata u kojima su neki natjecatelji bodovno preskakali smiley sami sebe.

"Oprosti, ali na ovo pitanje ne bih mogao odgovoriti jer bih vas doveo u neravnopravni položaj u odnosu na druge natjecatelje!", način je na koji je naš voditelj objasnio natjecateljima na koja pitanja nije dozvoljeno dati odgovor. 

Evo nastupa naših članova i rezultata:

Ilica 1   i  Ilica 2    Jarun

Rezultati osnovnih škola pokazuju da je Klara Puvača, a i Dora Lendvaj, "ubila" Laru Semeš (Lara izdrži), da su Fran Babić i Fabjan Markovinović radili neke čudne stvari, dok je dežurni potajice možda i umirao od smijeha.

Rezultati petaša pokazuju da je Filip Jerleković svašta nešto pokušavao, umjesto da riješi i dio trećeg zadatka, barem kao Patarčić, jer bi to bilo sjajno za samostalni uradak ovih petaša.

Rezultati četvrtaša pokazuju da je Dino Hadžić imao izvrstan nastup sa 75 bodova, a Leona Granoša, koja je sjedila pokraj njega, osvojila je vrijednih 44 boda. Rezultati trećeša pokazuju da su i Hrvoje i Jan pogriješili na jednom zadatku, a prvašić i drugašić su napravili ono što su mogli.

Idemo učiti dalje u subotu.

1.r      2.r      3.r      4.r 
5.r      6.r      7.r      8.r
 
Srednjoškolci su dovoljno samostalni, i mnogi od njih već uče kako biti sami svoj najbolji mentor. Vesli nas što su naši članovi zauzeli prva mjesta. Među prvašima 7 od prvih deset, među drugim i četvrtim razredima troje među prvih pet... 
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.