Zimska logo liga

Zimska logo liga

04.01.2019.

U školskoj godini 2003/04 savez je uveo programerske lige u Logu i C/C++(Python) za osnovce te zasebna natjecanja za srednjoškolce i učenike razredne nastave koja se već šesnaestu  godinu održavaju u sklopu ZG. Informatijade. Programski jezici Pascal i BASIC te PC Logo su otpali i na njihovo mjesto su došli C/C++ i Python, odnosno FMS Logo. Nazivi natjecanja su promijenjeni pa sada imamo tri razine natjecanja, MINI lige za razrednu nastave, AVVENIRE (Logo i C++/Python) lige za osnovce te MASTERS lige za srednjoškolce.

U ovoj školskoj godini, nakon više od deset godina tradicije Ljetne C/C++ lige, Zagrebački računalni savez s udrugama članicama uvodi i Zimsku logo ligu.

Ovo natjecanje namijenjeno je učenicima osnovnih škola i održavat će se isto tako u četiri kola, sa sedam zadataka po kolu i dva i pol sata za rješavanje zadataka. U natjecanje su pozvani svi učenici koji su u ovoj školskoj godini sudjlelovali u našim natjecanjima u programskom jeziku Logo. Dodatno pozivnicu i podsjetnik za natjecanje učenici i njihovi roditelji dobit će putem SMS poruke do petka 11. siječnja. Sudjelovanje u natjecanju mogu zatražiti i novi članovi, i dovoljno je poslati SMS poruku sadržaja (ime prezime razred škola - za zimsku ligu) na 0914848348. Ukoliko član saveza smatra da greškom nije pozvan, dovoljno je uputiti SMS poruku "NISAM POZVAN NA ZIMSKU LIGU".

Natjecanje se održava putem Interneta, a početak rješavanja svaki natjecatelj odabire samostalno. U slučaju potrebe neki članovi se iznimno mogu pozvati i u računalnu učionicu.

Termini natjecanja su:

-  1. kolo, 12/13. siječnja, od subote u 15 sati do srijede navečer
-  2. kolo, 19/20. siječnja, od subote u 15 sati do nedjelje navečer
-  3. kolo, 26/27. siječnja, od subote u 15 sati do nedjelje navečer
-  4. kolo, 2/3 veljače, od subote u 9 sati do nedjelje navečer.
 
Veselimo se vašem sudjelovanju.
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.