Ljetne programerske lige

Ljetne programerske lige

02.07.2019.

U pripremi su Ljetne programerske lige. Ovog ljeta na redu je već jedanaesta liga C++ , a nakon prošlogodišnje zimske logo lige koja se u smislu usavršvanja pokazala vrlo vrijednim natjecanjem, krajem kolovoza ili početkom rujna startat će i Ljetna logo liga.

Oba natjecanja odvijat će se putem Interneta s udaljenih lokacija na kojima se natjecatelji budu u tom trenutku nalazili.

U oba natjecanja sudjeluju učenici osnovnih škola Ljetna liga C++ otvorena je i za srednjoškolce, koji će se, kao i prošle godine moći natjecati i u kategoriji "Izazov ROUTE 66". 

Ljestvica  poretka tvori se po razredima, za sve razrede u kojima su prijavljeni natjecatelji. Svako kolo ima po 6 zadatka, vrijeme rješavanja je 150 minuta za redovite natjecatelje, a sudionici Izazova 'Route 66' imaju 66 minuta.

Raspored održavanja za obje lige objavit ćemo uskoro ovdje, a upute za natjecanje tjedan dana prije prvog kola.
 
U očekivanju Ljetne Logo lige i Ljetne C++ lige napominjenmo da će naši članovi imati i pripremna uvodna natjecanja koja će se održati prije početka obje lige.
 
NOVO:
 
PRIPREMNA NATJECANJA ZA LJETNU C++ I LOGO LIGU
BIT ĆE DOSTUPNA OD PETKA I SUBOTE 19/20.7. ODRŽAVAT ĆE SE PUTEM SUSTAVA, VRIJEME SUDJELOVANJA JE SLOBODNO, DAKLE SVATKO ĆE MOĆI RJEŠAVATI KADA ŽELI I KOLIKO ŽELI.
POBJEDNICI PRIPREMNIH NADMETANJA ODREĐUJU SE PREMA BROJU BODOVA, BROJU POKUŠAJA I UKUPNO UTROŠENOM VREMENU. GLAVNI CILJ CILJ JE RIJEŠITI SVE PONUĐENE ZADATKE, ILI ŠTO VIŠE ZADATAKA. PRIPREMNA NATJECANJA SE ZATVARAJU 10.8., NAKON ČEGA ZAPOČINJU LJETNE LIGE
Svi učenici koji su se predbilježeili za ljetni kamp i svi naši članovi imaju pravo sudjelovanja. Ako netko ne bi mogao pristupiti na sustav, neka se SAMO javi SMS porukom IME PREZIME na dežurne telefone 0914846375 i 0914846007.
 
Vaši ZRSOvci
 
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.