MINI.vijug@ 2020/21 - prvi ogled

MINI.vijug@ 2020/21 - prvi ogled

19.12.2020.

Već šesnaesta natjecateljska sezona za učenike razredne nastave u sklopu ZG. Informatijade Božo Težak započinje u subotu 26.1., kada će se održati prvi ogledi MINI.vijuge. U natjecanje se pozivaju naši najmlađi članovi koji redovito pohađaju radionice "Programerska vijuga".

Oba ogleda, za skupine MINI A i MINI B, održat će se u on-line modu rada, gdje će natjecatelji zadatke rješavati s udaljenih lokacija. Ogledi će našim najmlađim polaznicima biti dostupni od subote 26. prosinca, a natjecanju će se moći pristupiti sve do nedjelje 3.1.2021. Za rješavanje pojedinog ogleda natjecatelji MINI A i MINI B skupina imaju na raspolaganju 90 minuta, a natjecanje je nužno obvezno odraditi u jednom sjedenju - dakle bez duljih prekida. Zbog otvorenog karaktera natjecanja, molimo sve natjecatelje da si štopaju vrijeme, kako nebi premašili dozvoljenih 90 minuta (do idućeg ogleda sustav će biti nadograđen kako bi omogučio automatsko praćenje preostalog vremena).

Natjecanje MINI.vijuga@ imat će ukupno četiri ili pet ogleda. Završit će pred kraj školske godine, a neki učenici 1. i  2. razreda (MINI A) moći će se, ako žele, igrati i sa zadacima namijenjenim svojim vršnjacima iz 3. i 4. razreda (MINI B).

Nakon početka prva dva ogleda MINI.vijuge, u utorak 29. prosinca na rasporedu je i završno natjecanje za kalendarsku godinu 2020. - EMPEO 2020, Mala programerska olimpijada, za koju slijedi zasebna obavijest.

Evo podsjetnika za učenike razredne nastave za MINI.vijugu:

- 26.12., prvi ogled, on-line pristup do 3.1.2021.

Upute za prijavu:

  1. Korisničke podatke za svakog natjecatelja roditelji će dobiti SMSom.
  2. Koristeći podatke iz SMS-a natjecatelji će se u sustav prijaviti putem informatijada.zrs.hr, preporučeno prije natjecanja radi testiranja ispravnosti podataka iz SMS-a.
  3. Nakon prijave potrebno je pročitati upute, te slijediti korake za prijavu na natjecanje:
        3.1. Odabih manifestacije, natjecanja i ogleda.
        3.2. Prihvaćanje uputa natjecanja i potvrda prijave
        3.3. Popunjavanje profilnih informacija i spremanje istih.
        3.4. Popunjavanje izbornog slogana i spremanje istog.
        3.5. Odabir jezika i pristup natjecanju.
  4. Po završeku svih prijašnjih koraka, natjecatelju se otvara sustav za pregled i slanje rješenja zadataka, a upute za korištenje istog će natjecatelj dobiti na e-mail.

 

NAPOMENA:

Molimo polaznike i roditelje da redovito prate našu web stranicu.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.