Ljetni kampovi za poticanje darovitosti 2021

Ljetni kampovi za poticanje darovitosti 2021

13.05.2021.

Pred nama je dvadeset i druga sezona ljetnih kampova. Odvijat će se u Domu crvenog križa na Sljemenu i u suradnji s našim udrugama članicama u dva redovita termina, od 21. ili 22..8. do 28/29.8. i od 28./29.8. do 2./3.. rujna. 

Predbilježbe će se aktivirati - dolje - u subotu 15.5.

Način organiziranja kampova i raspored rada bit će sličan proteklim godinama. Bit će najviše programiranja, matematike i individualnog rada. Kao i prethodnih godina, priliku za prijavu uz odgovarajuće pogodnosti imaju svi polaznici naših radionica i natjecanja te najbolje plasirani natjecatelji na prestižnim natjecanjima. 

Osim intenzivnog rada na osnovnim programima za darovite programere, i ove će godine biti dovoljno dodatnih programa, radionica, predavanja te zabavnih i športskih sadržaja, ali i termina za kupanje. Boravak i rad odvijat će se u odličnim uvjetima Doma Crvenog Križa na Sljemenu, na raspolaganju ćemo imati pet učionica s 60-tak računala te mnoštvo pratećih sadržaja. 

U kampu će sudjelovati i naši daroviti prijatelji iz drugih područja (glazba, film), a kamperskim uratcima i prethodnim obradama popularnih pjesmama, dodat ćemo i jednu novu prigodnu obradu neke hrvatske tradicionalne pjesme.

Dodjeljeni status polaznika moći će se otkazati do 10. srpnja, a u slučaju otkzivanja sudjelovanja, status polaznika dodijelt će se prvoj zamjeni u redu čekanja. Nadamo se da ćemo iduće godine moći organizirati jedan dodatni termin, kako bi što više zainteresiranih moglo sudjelovati u kampu.Broj mjesta je ograničen, ima već dosta upita, pretprijava i najava, stoga požurite.

Iako malu prednost uvijek imaju naši članovi s najbržim prstom i boljim rezultatima na prethodnim natjecanjima, svake godine se u oba termina (u GRUPE B) pokušalo prihvati i nekoliko znatiželjnih i matematički darovitih novih članova bez iskustva u natjecanjima, te poneki nastavnik koji bi želio snažnije ući u svijet programiranja.

PREDBILJEŽBE I PRIJAVE - AKTIVNE OD subote 15.5. DO POPUNJAVANJA MJESTA, A NAJKASNIJE DO 20. LIPNJA

1. termin 21./22.8. - 28/29.8.

A. GLAVNA GRUPA: Poticanje darovitosti u programiranju, BOŽO TEŽAK

B. Kroz igru do STVARALAŠTVA

2. termin  28/29.8. - 2./3.9.  

A. GLAVNA GRUPA: Poticanje rane darovitosti u programiranju, LJETO S VIJUGOM

B. MULTIMEDIJA i Digitalna elektroničica kroz igru

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.