VIDI-X NA LJETNOM KAMPU ZA NAPREDNE MLADE PROGRAMERE, najava jesenskih radionica

VIDI-X NA LJETNOM KAMPU ZA NAPREDNE MLADE PROGRAMERE, najava jesenskih radionica

21.09.2021.

Ovogodišnjim kampovima u Domu CK na Sljemenu u goste je stigao VIDI-X. Osam skupina darovitih mladih programera imalo je prilike na upoznati se s ovim sjajnim hrvatskim VIDI-X mikroračunalom.
Pokazne prezentacijske radionice s naznakama različitih mogućnosti kreativne primjene ovog hit proizvoda kojeg su zatražile mnoge hrvatske škole, demonstrirao je Bernardo Demović, član Saveza od svoje osnovne škole.
Učenici svih generacija pokazali su veliko zanimanje za mogućnosti koje pruža VIDI-X.
Među slušateljima su bile i najbolje hrvatske programerke, na čelu s Larom Semeš te izvanserijska profesorica Mihaela Piskač Opančar, najbolja osnovnošklska mentorica u našoj povijesti koja je od 2004. do 2012. na državno natjecanje je vodila 76 učenica i učenika, a "njeni" učenici osvojili su 19 prvih, 19 drugih i 8 trećih mjesta te još 30 plasmana od četvrtog mjesta nadalje.
 
VIDI-X RADIONICE U ILICI 53
 
Učenici koji su osobito zainteresirani za razvoj VIDI-X projekata preuzet će u Domu tehnike na Jarunu u subotu 24. rujna svoje pločice, a od subote 2. listopada u ILICI 53 započinju VIDI-X radionice za mlade programere. Prostor za smišljenje vlastite ideje primjene je zaista velik.
Radionice će se održavati jednom do dva puta tjedno.
Zaljubi se i ti u VIDI-X? https://vidi-x.org/sto-je-vidi-x/
 
-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.