Ljetni kampovi za mlade programere 2023 - prijave su otvorene

Ljetni kampovi za mlade programere 2023 - prijave su otvorene

27.01.2023.

Savez je u proteklih 24 godine održao više od 70 kampova za mlade programere. Uspomene na brojne kampove na moru i planini zaista su nezaboravne. Zbog velikog interesa članova u 2022. godini, ove godine s prijavama počinjemo već u siječnju. Panirani su okvirno od 18./19. kolovoza do 1./2. rujna, a u slučaju velikog interesa moguć je i treći termin. Prednost će i ove godine imati naši brzi i spretni članovi i obitelji koji uredno posjećuju web stranicu.

Članovi saveza i obitelji već su dobili čak i SMS obavijesti o početku prijava. Osim toga dobili smo puno upita od nečlanova koji bi se rado pridružili na kampovima.

DODANO U 17:40

Broj prijaljenih / predbilježenih u kamp je veći od planiranog. Prijavnica će biti i dalje otvorena za predbilježbe zbog mogućih neispravnih ili nevaljanih prijava. Dodatno, u ponedjeljak će se pokušati osigurati rješenje za eventualni prihvat polaznika koji se ne bi mogli obuhvatiti u dva ponuđena termina, ali i za zainteresirane ne-članove koji se budu željeli kandidirati za sudjelovanje u kampu.

NOVO 15:33 27.1. - JOŠ SAMO 12 SLOBODNIH MJESTA 

Predbilježbe su AKTIVNE - OVDJE - ILI na dnu stranice

O KAMPOVIMA

Način organiziranja kampova i raspored rada bit će sličan proteklim godinama, uz dobno ujednačenije skupine polaznika. Bit će najviše programiranja, matematike i individualnog rada ali i prilike za stvaralaštvo uz pomoć hrvatskog VIDI-X mikroračunala. Za razliku od prethodnih godina, za kamp će nakon 10 dana prednosti za članove, moći konkurirati i daroviti mladi programeri koji nisu bili članovi Saveza, uz prethodno učlanjenje.

Osim intenzivnog rada na osnovnim programima za darovite programere, i ove će godine biti dovoljno dodatnih programa, radionica, predavanja te zabavnih i športskih sadržaja, a možda ponovno i termina za kupanje. Boravak i rad odvijat će se u skupinama do 38 ili 40 polaznika po terminu, i u odličnim uvjetima. Ured ćemo pet malih učionica s po 10-tak računala te mnoštvo pratećih sadržaja. Istovremeno će se odvijati pet različitih sadržaja za dobno ujednačene skupine polaznika.

U kampu će sudjelovati i naši daroviti prijatelji iz drugih područja (glazba, film), a kamperskim uratcima i prethodnim obradama popularnih pjesmama, dodat ćemo i jednu novu prigodnu obradu neke hrvatske uspješnice.

Nakon uspješne predbilježbe dobija se status polaznika, a u slučaju otkazivanja sudjelovanja iz razloga više sile, status polaznika dodijelt će se prvoj zamjeni u redu čekanja. Broj mjesta je ograničen, prošle godine morali smo odbiti 20-ak prijava, stoga požurite s prebilježbama.

Iako malu prednost uvijek imaju naši članovi s najbržim prstom i boljim rezultatima na prethodnim natjecanjima, svake godine se u oba termina (u GRUPE B) pokušalo prihvati i nekoliko znatiželjnih i matematički darovitih novih članova iz drugih županija bez iskustva u natjecanjima, te poneki nastavnik koji bi želio snažnije ući u svijet programiranja.

PREDBILJEŽBE I PRIJAVE - AKTIVNE - OTVORENE NAJKASNIJE DO  20.2. 

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.