JESENSKE RADIONICE I UPISI U ZRSOVU GODINU - 2023/2024

JESENSKE RADIONICE I UPISI U ZRSOVU GODINU - 2023/2024

06.09.2023.

Svake godine krajem rujna započinju jesenske programerske radionice za sve uzraste i razine znanja, i traju do idućeg ljeta. Radionice za poticanje rane darovitosi namijenjene su učenicima razredne nastave, napredne radionice služe već dokazanim mladima programerkama i programerima osnovnih i srednjih škola za daljnje usavršavanje, a popularizatorske radionice C/Python - početnica, a iznimno i Logo - početnica za novopridošle članove koje žele ući u svijet programiranja. Zasebno, od najboljih polaznika ljetnog kampa u tom području, oformit će se i skupina mladih autora sa svrhom poticanja informatičkog stvaralaštva.

Predbilježbe za prihvat u članstvo otvorit će se za nekoliko dana. Nakon ispunjavanja svih potrebnih podataka u obrascu za prijem u članstvo dobit će se upute za reguliranje članstva putem SMS poruke i / ili e-pošte te nakon toga i naziv grupe u koju je polaznik raspoređen. Zbog neadekvatnih prostornih uvjeta za rad kapaciteti su nam vrlo ograničeni i možemo primiti nekoliko puta manje darovitih nego što bismo htjeli i mogli, molimo sve zaintaresirane da se požure s predbilježbama. Nakon zatvaranja predbilježbi za upis u ZRSOvu godinu, sačinit će se lista članova za 2023/24. Svaki član stječe pravo sudjelovanja u radionicama, edukacijskim natjecanjima, pripremama, akceleracijama te prijavama za ljetne kampove, smotre...

Rok za prijavu u članstvo će se zatvoriti nakon popunjavanja mjesta. Obrazac za prijavu bit će dostupan najkasnije od petka 8. rujna.

- PRIJAVNI OBRAZAC 2023/2024 -

Ogovorna osoba za prijave, prihvat u članstvo i organiziranje radionica je Filip Mravunac (0914846375).

NAPOMENE

Eventualni problem može se prijaviti na 0914846375 i 0912829773 a ukoliko se ne riješi molimo da problem žurno prijavite na 0914848348. Predbilježbe će se obraditi do 20. rujna i nakon toga na ovoj web stranice objaviti raspored po grupama, i to putem zasebnih obavijesti za učenike razredne nastave, zatim za napredne radionice za osnovce i srednjoškolce te za početničke radionice. 

Obveza članova je redovito sudjelovanje u radionica, redovito sudjelovanje u natjecanjima, vježbama, zadaćama i simulacijama saveza koji su namijenjeni za njihovo usavršavanje. Svaki član stječe pravo kandidrati se za sudjelovanje u ljetnim kampovima saveza.. 

Sve naše programe izvodimo kao zajedničke u suradnji s udrugama članicama.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.