Radionice ponedjeljkom, pogled iznutra

Radionice ponedjeljkom, pogled iznutra

14.12.2010.

Od početka listopada krenule se napredne radionice za poticanje darovitosti u programiranju za kadete i juniore. Među njima je i radionica ponedjeljkom navečer, namijenjena najboljim juniorima (srednjoškolcima). Vodtelj ovih radionica je prekaljeni as iz Preloga, Stjepan Glavina, osvajač olimpijskih zlata i srebara, trenutno na privremenom studenstskom radu na FERu u Zagrebu.

Polaznici ove radionice su najbolji naši srednjoškolci, izabrani prema prošlogodišnjim rezultatima na BOŽI i HONIju te prema rezultatima u prvim kolima ovogodišnjeg HONIja. S obzirom na prebukiranost obveza darovitih učenika, radionicu redovito pohađaju svi pozvanici koji baš u to vrijeme nemaju neku drugu neizbježnu obvezu. Učenici petnaeste su ove godine u maloj prednosti zbog jednosmjenskog rada, a i ostali se trude i dolaze kad god mogu.

U ovu radionicu unaprijedili smo i dva prvašićasmiley, najprije Dominika Gleicha zbog izvanserijskih rezultata i potencijala, a zatim i Mihaela Peklara koji se ove godine žestoko trgnuo. Njihovi rezultati na HONIju pokazuju da smo, zajedno sa voditeljem, bili u pravu. Jučer navečer, nakon što smo ih uvjerili da ne radimo za "Remetinečki glasnik", su se dali malo i fotografirati.

Dobri su oni, a i napreduju.

Ako će slijediti liniju napretka svojeg voditelja, daleko će dogurati.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.