MASTERS LIGA za juniore 2011, obavijest

MASTERS LIGA za juniore 2011, obavijest

27.12.2010.

Od 2007. godine, međunarodne godine posvećene stotoj obljetnici rođenja Bože Težaka, svojevrsnog utemeljitelja hrvatske informacijske znanosti, sva naša ustaljena natjecanja u programiranju za učenike i učitelje/profesore, te smotre informatičkog stvaralaštva školske djece i mladeži, objedinjena su u Zagrebačku INFORMATIJADU Božo Težak. Već osmu po redu INFORMATIJADU sačinjavaju natjecanja u programiranju za ukupno četiri grupe kadeta i dvije grupe juniora, kao iza dvije grupe minića, učenika nižih razreda osnovnih škola. Među njima je i natjecanje za srednjoškolce pod nazivom MASTERS LIGA za juniore.  Evo rasporeda u obje programerske lige za juniore. Prvo kolo održat će se 22.1., drugo kolo 19.2., a treće kolo bit će 5.3. na isti dan kad i HONI, ali u prilagođenoj satnici. Četvrto i peto kolo održat će se predvidivo 2. travnja i 23.4. ili  6. svibnja.  Šesto, završno kolo za izabrane  finaliste, održat će se u lipnju. Posebno ističemo novinu koju uvodimo od ove godine za učenike Pete gimnazije i MIOC-a. Naime, osim pojedinčno ove dvije najbolje škole natjecat će se i ekipno, na način da će svaku školu predstavljati po tri učenika i jedna rezerva za svaki razred. Bit će to svojevrsni zagrebački programerski “OXFORD vs CAMBRIDGE”, kao nova tradicija koja će dodatno podignuti kvalitetu natjecatelja dvaju prijateljskih škola, ali i Zagreba i Hrvatske u cjelini. Podsjećamo da se sukladno Pravilniku, u svim natjecateljskim skupinama rješava ukupno pet zadataka, od čega se četiri boduju za plasman unutar pojedinog razreda, a svih pet unutar uzrastne podskupine. U ekipnom natjecanju boduju se u svakom kolu po tri najbolja pojedinačna rezultata svake škole za svaki pojedinačni razred.Sva natjecanja će se odvijati prema satnici koja će, sa svim drugim detaljnim obavijestima s rasporedom sjedenja natjecatelja i natjecateljskim brojevima, biti objavljena na web stranicama Saveza najkasnije dva dana prije svakog pojedinačnog kola.Natjecanje će se ove godine održavati subotom koristeći računalne učionice ZRSa ili škola s najboljim rezultatima u informatici, ali i online način rada s udaljenih lokacija i putem interneta.

Posebno napominjemo da će se učenici i ove godine, a u slučaju nemogućnosti prijavljivanja na drugi način, za ovo natjecanje moći prijaviti i putem klubova i informatičkih udruga, ili samostalno u dogovoru s roditeljima i stvarnim mentorima. U svezi s tim ističemo da odluku o tome tko je mentor donose natjecatelji i njihovi roditelji/skrbnici, a škola ili udruga odgovaraju za unošenje točnog podatka.

PRIJAVE su otključane,  a  zaključuju se 20.1. u 14:00 sati.

Sretno!

Prijave MASTERS

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.