Završen je 15. kamp BOŽO TEŽAK za poticanje darovitosti

Završen je 15. kamp BOŽO TEŽAK za poticanje darovitosti

29.08.2014.

Dvije skupine programera od razredne nastave do učenika završnih razreda srednjih škola završile s ovogodišnjim naukovanjem i druženjem na Silbi. Osim programerskog usavršavanja u programskim jezicima Logo i C++ za osnovce, intezivni program usavršavanja pohađali su i neki najbolji mladi srednjoškolci. Najbolji bivši i sadašnji natjecatelji te vrijedni budući profesori dali su sve od sebe kako bi svaki pojedinac osjetio radost napretka i ubrzanog usavršavanja. Osim "prekaljenih" programera u kampu su sudjelovali i neki novi programerski zanesenjeci, riješeni da već u idućim natjecanjima pokažu da se bez njih ne može krojiti ljestvica poretka na najvažnijim natjecanjima.

Neki malci super znalci radili su fantastično i jako napredovali, ali su rastužili svoje roditelje gubeći svoje vrijedne stvarčice po Silbici. Nije im pomogao ni izravan nadzor.

U goste kampu pristigao je i Kristijan Rahimovski te svojom jednostavnošću i smislom za humor, a osobito izvanserijskim pjevačkim vještinama, pokazao polaznicima glazbene radionice SILBOLINA, kako se priprema i izvodi nova pjesma i postao dobrovoljni darivatelj glasa Zagrebačkom računalnom savezu. Igrajući odbojku, pokazao je i jednu zapaženu skok piruetu na kojoj bi mu pozavidjela i Sanda Dubravčić. Nogu nije slomio, a rad s darovitima s raznovrsnim sadržajima u četiri učionice jako ga se dojmio.

S obzirom da su se svi osobito potrudili dati sve od sebe, na povratnom trajektu Silba - Zadar dočekala ih je tortica koju su pod ravnanjem matematičko-prograamerskog snagatora Domagoja Ćevida, unatoč kamerama, spremno rasčerupali, i uz pozadinsku pomoć Gordana, Zdravka i Maria te jednookog Jacka.

Spirala ZA HRVATSKU DAROVITOST se neumorno vrti.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.