Ljetna liga 2016

Ljetna liga 2016

03.08.2016.

Mladi programeri ne daju se smesti ni u vrućim ljetnim danima. Dvadesetak neumornih zaljubljenika u programske jezike C++ i Python, učenika od 4. do 8. razreda ogledalo se i ove godine u već osmoj ljetnoj ligi. Izvan konkurencije je sudjelovalo i nekoliko srednjoškolaca.

Najbolji u apsolutnom poretku i ujedno najbolji sedmaš bio je gospodin 100% Krešimir Nežmah, ovogodišnji pobjednik juniorske hrvatske olimpijade. Iza njega plasirao se Patrik Pavić s odličnih 90%, koji je ujedno i najbolji šestaš. Aspolutno treći je povratnik Marko Čengić, vrijedan i iznimno sposoban učenik, kojem je iz razloga više sile imao prekide od ukupno sedam mjeseci. Najbolji petaš je Relja Šegvić, koji je bio izvrstan i pobijedio sve svoje vršnjačke sjajne konkurente, Marka, Vlatka, Ivana i Patrika. 

Posebne pohvale idu najmlađem, Krunoslavu Vukeliću, učeniku 4. razreda, koji se odvažno prijavio za svoje prvo natjecanje i zaslužio velikih 33% bodova i bio najbolji četvrtaš. Pohvale idu i neumornom Juri Hostiću te vrijednom i odlučnom Eugenu Bošnjaku koji se začas "ušaltao" u novo C++ programsko okruženje i opasno priprijetio Ivanu Jambrešiću, našem omiljenom guslaru s krovova.

U prethodnim sezonama u ljetnim ligama sudjelovali su brojni mladi programeri, od kojih su nam u krasnom sjećanju, između mnogih, ostala i predobra braća Lazarić iz Pule, i njihova sjajna obitelj.

Zagrijavanje za ljetni kamp time je završeno, idući tjedan se pripremaju računala pa slijede daljnja usavršavanja darovitih...

Evo rezultata

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Krajem devedesetih Grad Zagred nije postojao na karti pobjednika državnih natjecanja u informatici, a broj učenika zainteresiranih za programiranje bio je malen. Nova ekipa u Zagrebačkom računalnom savezu odlučila je to promijeniti od ljeta ...
  

ZANIMLJIVOSTI

U sklopu VIDI e-novation Awards događanja predstavljen je i novi projekt visokotehnološke medijske kuće Vidi, aglavni urednik Tomislav Kotnik predstavio je Vidi Project X, ...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.