Ljetne programerske lige 2020

Ljetne programerske lige 2020

05.07.2020.

Kao i prijašnjih godina, i ovo ljeto nastavljamo s ljetnim ligama za najupornije mlade programere. Ove godine će se održati sada već 12. natjecanje u Cppu, a nastavljamo i sa Logo natjecanjem u sklopu ljetnih liga koje je pokrenuto prošle godine.

Prva kola održati će se uoći nadolazećih DMIH natjecanja. Za članove saveza koji su se plasirali na DMIH će se u petak i subotu održati dva prva kola - jedno iz loga, te jedno iz Cpp/Pythona.

Termini i trajanje natjecanja su kako slijedi:
Ljetna Liga 2020, Logo, 1. ogled, petak 10.7., 09:00 - 11:30
Ljetna Liga 2020, Cpp/Py, 1. ogled, subota 11.7., 09:00 - 11:30

Oba natjecanja će biti dostupna od 09:00, a vrijeme za rješavanje zadataka je 150 minuta, odnosno 2 i pol sata. Natjecanju se pristupa putem ljetna-liga.zrs.hr, a natjecanje je 'otvorenog tipa', što znači da je pristup natjecanju moguć u bilo kojem vremenskom periodu koji je unutar gore navedenih termina početka, odnosno svršetka natjecanja. Svim ostalim članovima ogledi će biti dostupni do nedjelje 19.7.. Nakon natjecanja voditelji će sa svojim prethodno raspodijeljenim grupama za pripremu za DMIH analizirati rezultate natjecanja.

Sudjelovanje na natjecanju s početkom u 09:00 sati, a na dan otvaranja natjecanja, obvezno je za sve članove koji su se plasirali na DMIH 2020. Nakon odrađenih prvih kola voditelji će sa svojim prethodno raspodijeljenim grupama analizirati rezultate natjecanja, a u sklopu priprema za DMIH. Molimo pristupnike ovog termina da se u sustav prijave barem 15 minuta prije početka.

Kao i prošle godine, srednjoškolci se mogu priključiti na izazov ROUTE 66. Cilj izazova je da zajedničkim snagama svi izazivači u četiri kola šest ili više puta riješe sve zadatke sa 100% točnosti unutar 66 minuta. Na tej način osvajaju tortu Ljetna Liga 2018 ili Tortu XXXL, a Pobjednik Izazova dobija i posebnu Nagradu.

Molimo sve članove da prate obavijesti na stranici saveza o nadolazećim ogledima.

Za sve nejasnoće možete se javiti odgovornim osobama za provedbu ovogodišnje ljetne lige, Filipu Mravuncu(091 4846 375) i Dominiku Fistriću(091 4846 370). U slučaju poteškoća s prijavom na sustav i pronalaskom natjecanja, pošaljite SMS sadržaja [Ime Prezime, razred završen u 2019/2020 školskoj godini] na oba prethodno navedena broja.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.