C-SPECIAL 2022., za najbolje juniore

C-SPECIAL 2022., za najbolje juniore

08.09.2022.

Natjcanje za najbolje juniore C-SPECIAL počelo se uvoditi 2019. godine kao dio ljetne programerske lige, a od prošle godine izvodi se kao samostalna aktivnost. Namijenjeno je najboljim hrvatskim juniorima, reprezentativcima i onima koj bi to željeli postati, no u natjecanju mogu sudjelovati i učenici srednjih škola koje se žele dodatno usavršavati. U ovom vrlo zahtjevnom natjecanju, sa zadacima težine europske juniorske olimpijade sudjeluje se na poziv organizatora, a predefinirana prijava već je urađena za tridesetak najboljih.

C-SPECIAL ima tri ispitna dana odnosno 3 ogleda s po 3 zadatka i vremenom rješavanja od 240 minuta, kao na eJOI. Iako su zadaci bili spremni sredinom kolovoza, natjecanje će se održati u slijedećim terminima. Učenici koji nisu dobili poruku i podsjetnik za sudjelovanja, a žele sudjelovati, neka pošalju SMS upit na 0914848348.

Svaki ogled bit će dostupan više dana, unutura kojih se može online pristupiti rješavanju. Iznimka su četvorica njaboljih juniora - oni su obvezni sudjelovati učionički i u satnici predviđenoj za ogled. Četvorica najboljih će nakon natjecanja imati okrijepu i (dvosatnu) radionicu u povezanu sa ispitnim danom.

Raspored održavanja je:
    1. ogled 10. rujna, 11:30 do 15:30, ogled će bii otvoren do  25. rujna
    2. ogled 11. rujna, 11:30 do 15:30, ogled će bii otvoren do  28. rujna

IZMJENA ZA REPREZENTATIVCE:

Zbog izmejne satnice eJOI 2022 treći ispitini dan će i juniorski reprezentativci raditi on line, od kuće. Nakon objeda, od 15:15 do 17:30 bit će online radionica s objašnjenjima. 

    3. ogled 18. rujna, 09:45 do 13:45, ogled će bii otvoren do   2. listopada.

Veselimo se vašem sudjelovanju, dragi članovi, i oni koji to žele postati.

heart

NAPOMENA:

Svi ostali rade u slobodnom režimo početka,  najkasnije do datuma predviđenih za zatvaranja natjecanja.

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.