pAKCELERATOR, rezultati

pAKCELERATOR, rezultati

23.11.2015.

Tridesetoro najboljih mladih programera odmjerilo je svoje snage u C++ i Logu u subotu 21.11. u Ilici 53. Uglavnom, utisci su sjajni. Od najmlađeg sudionika Lovre Kristijana Miljaka, učenika 2. razreda pa do osmaša, svatko je dao ono što u ovom trenutku uistinu može. A svi oni imat će i priliku da u zaključnoj provjeri, u subotu 28.11., nakon HONI-ja, u prisustvu autora zadataka, provjere jesu li u stanju dohvatiti i koji od zadataka, kojeg su protekle subote rješavali samo djelomično, ili ga nisu uspjeli ni pokušati. Vjerujemo da će svi rado pokazati da su tjedan dana radili na sebi, redovito dolazili na radionice - i malko napredovali.

U području C++ / Python pohvale idu svim pobjednicima po razredima, a posebne pohvale idu Patriku Paviću i Bernardu Inkretu, zatim Juri Hostiću i Jerku Šegviću za pokazani napredak te najmlađoj - Dori - za dva riješena zadatka. Od pobjednika ipak moramo osobito pohvaliti i izdvojiti Ivana Jambrešića, koji je ujutro pobijedio u natjecanju u karateu, a onda je "namlatio" i sve svoje konkurente s maksimalnih 600 bodova. Ivan je preko noći čudom odrastao i neka se ne vraća u fazu "beba koja uokolo zuji".

U programskom jeziku Logo posbna pohvala ide najmlađem. Lovro Kristijan Miljak, 2.r, hrabro je ušao u natjecanje i osvojio 80 bodova, isto kao i neki njegovi stariji kolege, a Dorijan se po bodovima izjednačio sa starijim prijateljima, Ivanom i Krešimirom. Dora je opet bila odlična, kao i njeni prijatelji petaši, a Marko Dorčić, 5.r je ovaj puta zabljesnuo s 216 bodova, slično kao i u C++ s osvojenih 92 boda.

Autori zadataka su odradili sjajan posao, isto kao i suradničke udruge Božo Težak i S vijugom.

Pogledajmo konačne rezultate po razredima:

C++/Python

Logo

Svoje cjelodnevno natjecanje su na kraju zasladili tortom.

 

NAPOMENA:

Ovogodišnji programerski akcelerator završit će u subotu 28.11., kada je na rasporedu zaključna provjera za C++/Pthon i Logo, odmah poslije HONI-ja, od 13 do 16 sati, naravno uz okrijepizzu i sokić.

ZG Informatijada je na rasporedu od 11. do 13. prosinca, sudionici programerskog akceleratora izborili su se za pozivnicu, a zasebna obavijest stavit će se 30.11., po zaključenju akceleratora.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.