Zagrepčani uvjerljivo najbolji na JHIO 2016 - Krešimir Nežmah apsolutni je pobjednik

Zagrepčani uvjerljivo najbolji na JHIO 2016 - Krešimir Nežmah apsolutni je pobjednik

30.06.2016.

Ovogodišnja juniorka informatička olimpijada na Krku upravo je završena. Na olimpijadu osnovaca Hrvatski savez informatičara pozvao je petnaest učenika.

Uvjerljivi pobjednik u apsolutnoj konkurenciji je Krešimir Nežmah, 7.r, učenik OŠ Matija Gubec i član udruge Božo Težak i Zagrebačkog računalnog saveza od svojeg četvrtog razreda, s osvojenih maksimalnih 400 bodova.

Gledano po razredima Krešimir je kao sedmaš pobijedio sve osmaše te ujedno bio i najbolji sedmaš.

Izvrstan rezultat postigao je i Patrik Pavić, učenik 6.r OŠ Ante Kovačića, koji je najbolji šestaš, a Vlatko Borevković iz OŠ Cvjetno naselje, najbolji je petaš. Patrik je član udruge Božo Težak i ZRS-a od prošle jeseni i natjecanja pAKCELERATOR, a Vlatko je član udruge programera S Vijugom postao kao učenik prvog razreda kada je i pobijedio na Maloj olimpijadi. Sjajni Bernard Inkret nije imao svoj dan.

Šteta što na natjecanje nisu bili pozvani i odlični mladi programeri Domagoj Sabolić, Vilim Hrupelj i Ivan Jambrešić, ali i Marko Čengić, koji su to svojim radom i rezultatima svakako zaslužili.

Nakon Luke Jovanovića i Lovre Kalinovčića, ovo je već treći izvanserijski pobjednik juniorske olimpijade koji je dokazao kako se rad i promišljeno vođeno pripremanje isplati. 

Zagrebačka škola crtanog filma...

REZULTATI

  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.