PRIPREME ZA DRŽAVNO NATJECANJE

PRIPREME ZA DRŽAVNO NATJECANJE

10.09.2020.

Državna natjecanja iz informatike održat će se od 5. do 7. listopada. Za državnu razinu i ove su se godine izborili gotovo svi najbolji mladi programeri, a najbolje rezultate na županijskim natjecanjima imaju one škole čiji su učenici članovi ZRSa.

 
Pripreme će započeti trima ulaznim "online" testovima u subotu i nedjelju 12/13 rujna, zatim analizom i objašnjenjima sa svojim voditeljima, izvanškolskim programerskim specijalistima - odgovornim mentorima, u tjednu od 14-18. rujna.
 
Osim toga organizirati će se i tri miniKampa, 18.- 20./9, 25.- 27/9 i od 1. do 4. listopada. Roditelji i polaznici će detaljne informacije o mini kampovima dobijati putem SMS obavijesti.
 
Dežurni koordinator i voditelj dostupan je na 0914846375.
 
Veselimo se nastavku održavanja natjecanja i neprekinutom nizu državnih olimpijada izvrsnosti za koje smo se mirno i argumentirano zalagali te osim toga i nagradama za izvrsnost i za školsku godinu 2019/20 koja ne će ostati bez kompletiranih natjecanja u znanju.
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.