MASTERS 2020/21, 2. kolo

MASTERS 2020/21, 2. kolo

30.03.2021.

Drugo kolo MASTERS lige 2020/21, održavat će se u tjednu nakon uskršnjih blagdana, a s početkom na uskrsni ponedjeljak 5.4. U ovom natjecanju koje je prvi put održano u šk. godini 2003/04 na poziv sudjeluju najbolji mladi programeri iz srednjih škola, članovi Saveza.

MASTERS, 2. kolo, putem Interneta, satnica:

- početak natjecanja: ponedjeljak 5.4., natjecanje je otvoreno od od 09:00 sati,
- vrijeme rješavanja zadataka je 210 minuta, a oni koji zagrabe i BONUS CASE izazov imaju dodatnih 90 minuta
- kraj natjecanja: nedjelja 12.4., do 23:30
 
Kandidati za nagradu za najboljeg natjecatelja bit će vrlo vidljivi nakon predstojećeg kola, a treći ogled održat će se u tjednu nakon državnog natjecanja.
 
Dani programiranja i navedena MASTERS natjecanja u sklopu ZG. Informatijade prate školsku godinu, i održavaju se u suradnji s udrugama Božo Težak i S Vijugom, I uz posebnu potporu Grada Zagreba.
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.