pAKCELERATOR 2015

pAKCELERATOR 2015

19.10.2015.

pAKCELERATOR se sastoji od dvaju podnatjecanja,  za programski jezik Logo, odnosno za programske jezike C/C++. Kao i protekle godine mogućnost sudjelovanja imaju redoviti učenici osnovnih škola od 2. do 8. razreda.

Ovogodišnji, drugi po redu programerski akcelerator započinje radionicama 12. studenog, a satnica natjecanja bit će objavljena po isteku roka za prijave. Ukupna manifestacija „pAKCELERATOR 2015“ sastoji se od uvodnih radionica, programerskim  vježbi i probnih natjecanja te završnog natjecanja u oba programerska područja i odvijat će se u Ilici 53/dvorište.

Prijave su otvorene i traju do 11.11. i mogu se ostvariti slanjem prijavnice na e-mail saveza .

Dvadeset učenika s najvećim brojem bodova dobit će izravnu pozivnicu za sudjelovanje na jesenskom programerskom turniru AVVENIRE Logo i C++, od kojih će petorica najboljih steći i dodatno pravo sudjelovanja i u MASTERS-u 2015, turniru za srednjoškolce, koji će se od 5. do 12.12. održavati u sklopu 13. Informatijade Božo Težak.

Prijave se mogu poslati putem škola ili samostalno uz pomoć roditelja. Polaznici naših radionica koji to još nisu uradili, svoje prijave mogu poslati i u sklopu redovitih tjednih predavanja i vježbi. 

Požurite, broj prijava je ograničen.

-----------
  

IZDVOJILI SMO

Za odgovore o tome kako se dakle stvaraju centri izvrsnosti poput ovog, morali smo zagrepsti dublje i postaviti nekoliko ključnih pitanja tajniku koji o tome zna najbolje. Kaže za sebe da više voli raditi nego govoriti i da ga se ne može vidjeti na dodjelama medalja...
  

ZANIMLJIVOSTI

Ivan Krstić je prvi čovjek računalne sigurnosti u Apple-u, početkom stoljeća bio je član Saveza, a da je osobit i neponovljiv znali smo odmah...
Zagrebački računalni savez - Sva prava pridržana | Objave portala nije dozvoljeno prenositi bez prethodnog odobrenja Saveza.